Η διαδικασία μεταφοράς φωτογραφιών και βίντεο από το iCloud στο Google Photos διαρκεί τρεις έως επτά ημέρες, σύμφωνα με την Apple. "Αυτή τη φορά μας επιτρέπει να επαληθεύσουμε ότι είστε στην αρχή της ζήτησης και να τα μεταφέρετε" , εξηγεί η εταιρεία. Φυσικά, όσο περισσότερα δεδομένα μεταφέρονται, τόσο μεγαλύτερη είναι η διαδικασία. Η Apple ορίζει ότι ορισμένες διαθέσιμες μορφές στο iCloud, όπως έξυπνα άλμπουμ, ζωντανές φωτογραφίες ή ορισμένα αρχεία RAW, ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμα κατά τη μεταφόρτωση σε άλλη υπηρεσία.

Τρόπος μεταφοράς από το iCloud στις Φωτογραφίες Google

  • Μεταβείτε σε αυτήν τη διεύθυνση και συνδεθείτε με το Apple ID σας
  • Εντοπίστε την ενότητα "Μεταφορά αντιγράφου των δεδομένων σας" και κάντε κλικ στο "Αίτημα μεταφοράς αντιγράφου των δεδομένων σας"
  • Επιλέξτε την τοποθεσία προορισμού (Φωτογραφίες Google σε αυτήν την περίπτωση) και στη συνέχεια επιλέξτε τι θέλετε να μεταφέρετε
  • Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Google όταν εμφανιστεί το παράθυρο και αφήστε τη μεταφορά να πραγματοποιηθεί

Θα λάβετε μια πρώτη ειδοποίηση μέσω e-mail σχετικά με το αίτημά σας για μεταφορά, και μια άλλη στο τέλος της μεταφοράς. Εάν ακυρώσετε το αίτημα μεταφόρτωσης πριν ολοκληρωθεί η μεταφόρτωση, οι φωτογραφίες ή τα βίντεο που έχουν ήδη μεταφορτωθεί διατηρούνται στις Φωτογραφίες Google.

Αυτή η υπηρεσία προσφέρεται αρχικά σε πελάτες που βρίσκονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο και αφορά μεταφορές στο Google Photos.

Μπορούμε να πούμε ότι αυτή η υπηρεσία μεταφοράς μεταξύ iCloud και Google Photos δεν φτάνει απαραίτητα στην καλύτερη στιγμή. Πράγματι, η Google ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει το δωρεάν και απεριόριστο χώρο αποθήκευσης στην υπηρεσία της. Αυτό θα είναι πραγματικότητα από την 1η Ιουνίου 2021. Οι νέες φωτογραφίες θα καταλάβουν το χώρο που διατίθεται στον λογαριασμό Google, δηλαδή 15 GB. Τα άτομα που θέλουν περισσότερα θα πρέπει να πληρώσουν. Ωστόσο, είναι ακόμα καλύτερο από τα δωρεάν 5 GB στο iCloud  της Apple ακομη...