Οι χρήστες που έχουν ήδη την εφαρμογή Music Memo στο iPhone τους μπορούν να τη διατηρήσουν και να συνεχίσουν να τη χρησιμοποιούν. Το ίδιο ισχύει για εκείνους που το είχαν κατεβάσει τουλάχιστον μία φορά πριν την εγκατάλειψη από την Apple. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να ανοίξουν το App Store και να μεταβούν στο ιστορικό λήψεών τους για να το ανακτήσουν ξανά αν το επιθυμούν. Όμως, για τους νέους χρήστες, δεν υπάρχει τρόπος να το αποκτήσουν.

Η Apple κυκλοφόρησε για πρώτη φορά την εφαρμογή Music Memo το 2016 . Παρουσιάστηκε ως ο ιδανικός συνδυασμός μεταξύ των εφαρμογών Notes και Dictaphone. Η Apple στοχεύει συγκεκριμένα τους μουσικούς, με την υποστήριξη της ακουστικής κιθάρας και του πιάνου. Σήμερα, η Apple εγκαταλείπει την υποστήριξη και ανακατευθύνει τους χρήστες στην εφαρμογή Dictatophone. Υπάρχει επίσης η επιλογή εναλλαγής εγγραφών από Μουσικό Memo σε Dictaphone.

Σε κάθε περίπτωση, η Apple εξακολουθεί να μην λέει γιατί εγκατέλειψε την εφαρμογή της. Πρέπει να καταλάβουμε ότι χρησιμοποιήθηκε από λίγους ανθρώπους;  ....Είναι μια πιθανότητα.