Δεν υπάρχει προεπιλεγμένη επιλογή εφαρμογής μουσικής με iOS 14.5

Το iOS 14 παρέχει τη δυνατότητα αλλαγής του προεπιλεγμένου προγράμματος περιήγησης στο Διαδίκτυο και της εφαρμογής του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αλλά δεν θα υπάρχει κάποιο ισοδύναμο για την προεπιλεγμένη εφαρμογή της μουσικής με το iOS 14.5. Η Apple είπε στο TechCrunch ότι η Siri ρωτά αποτελεσματικά τον χρήστη ποια εφαρμογή θέλει να χρησιμοποιήσει όταν ζητά να παίξει μουσική. Αλλά αυτή η επιλογή δεν είναι η τελική. Πράγματι, το Siri θα μπορεί να ζητήσει ξανά από το χρήστη να κάνει μια επιλογή.

Η Apple προσθέτει ότι δεν υπάρχει καμία επιλογή στις ρυθμίσεις του iOS 14.5 για να ορίσετε μια προεπιλεγμένη εφαρμογή. Οι προγραμματιστές και οι δημόσιοι ελεγκτές το είχαν ήδη παρατηρήσει. Ωστόσο, υπέθεσαν ότι η επιλογή με την Siri ήταν οριστική. Ωστόσο, δεν ισχύει.

Με το iOS 14.5, θα μπορείτε να πείτε μια φράση όπως "Hey Siri, play [name of music]". Στη συνέχεια, ο οδηγός θα εμφανίσει μια λίστα εφαρμογών με δυνατότητα αναπαραγωγής του τραγουδιού. Εάν επιλέξετε το Spotify για παράδειγμα, το Siri θα θυμάται αυτήν την επιλογή. Επομένως, όλα τα μελλοντικά μουσικά ερωτήματα θα ξεκινήσουν αυτόματα το Spotify. Αλλά όπως διευκρινίζει η Apple σήμερα, αυτή δεν θα είναι οριστική η επιλογή και η Siri μπορεί ανά πάσα στιγμή να ζητήσει την εφαρμογή που θα πρέπει να αναπαράγει ξανά τη μουσική.

Επίσης, οι προγραμματιστές έχουν πρόσβαση σε API που βοηθούν το Siri στο αίτημα. Αυτό θα μπορούσε να επιτρέψει στο Siri να ανταποκριθεί με ακρίβεια στα αιτήματα των χρηστών. Και όλη αυτή η επεξεργασία πραγματοποιείται στη συσκευή για απόρρητο.

Η τελική έκδοση του iOS 14.5 θα είναι διαθέσιμη στις αρχές της άνοιξης , σύμφωνα με την Apple.