Η συμβουλή του Προέδρου της Toyota για το Apple Car

«Ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο εάν έχει την τεχνική ικανότητα να το κάνει, αλλά μόλις σχεδιάσουν ένα αυτοκίνητο, ελπίζω να αναγνωρίσουν ότι πρέπει να εργαστούν σκληρά για 40 χρόνια ανταποκρινόμενοι στους πελάτες και τις διάφορες αλλαγές» , δήλωσε ο πρόεδρος της Toyota σε συνέδριο όπου συζητήθηκε το θέμα της άφιξης της αγοράς αυτοκινήτων της Apple.

Ο Akio Toyoda διευκρινίζει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με την Apple, η οποία εισέρχεται σε αυτόν τον κλάδο. Σημειώνει, ωστόσο, ότι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, είτε πρόκειται να αποκτήσουν τα απαραίτητα υλικά, να πραγματοποιήσουν καλά την παραγωγή είτε να διασφαλίσουν τη σωστή λειτουργία μακροπρόθεσμα. «Η άφιξη τεχνολογικών εταιρειών στην αυτοκινητοβιομηχανία σημαίνει ότι η αυτοκινητοβιομηχανία έχει μέλλον και ότι οι επιλογές των πελατών θα επεκταθούν», δήλωσε ο Akio Toyoda.

Το έργο ενός Apple Car θα έπρεπε να έχει προχωρήσει φέτος με μια συνεργασία μεταξύ της Apple και της Kia / Hyundai αλλά τελικά δεν καρποφόρησε. Ο κατασκευαστής των iPhone αναζητά τώρα άλλους συνεργάτες, αλλά δεν είναι εύκολο. Λίγοι κατασκευαστές θέλουν να συναρμολογήσουν ένα αυτοκίνητο για λογαριασμό άλλης μάρκας. Προτιμούν να στοιχηματίζουν στα δικά τους οχήματα, αντί να μονοπωλούν με πόρους στο Apple Car.