Το iOS 14.5 έρχεται την επόμενη εβδομάδα

Το iOS 14.5 έχει πολλές νέες δυνατότητες. Μεγάλο μέρος εστιάζεται στην προστασία της ιδιωτικής ζωής. Συγκεκριμένα, θα υπάρχει ένα αναδυόμενο παράθυρο που θα εμφανίζεται κατά την εκκίνηση των εφαρμογών. Ο χρήστης θα πρέπει να πει εάν αποδέχεται ή όχι την παρακολούθηση διαφημίσεων. Σε περίπτωση απόρριψης, οι εφαρμογές δεν θα είναι σε θέση να συλλέξουν δεδομένα και, ως εκ τούτου, δεν θα μπορούν να διαφημιστούν.

Μια άλλη σημαντική καινοτομία είναι το iPhone που ξεκλειδώνει εάν φοράτε μάσκα και ένα Apple Watch κάτω από το watchOS 7.4. Επιπλέον, αυτή η ενημέρωση θα πρέπει επίσης να είναι διαθέσιμη την επόμενη εβδομάδα, μαζί με το iOS 14.5, macOS 11.3 και tvOS 14.5.

Ως υπενθύμιση, η Apple ξεκίνησε την περίοδο beta για το iOS 14.5 στις αρχές Φεβρουαρίου. Υπήρχε λοιπόν μια πολύ μεγάλη περίοδος δοκιμών. Είναι αρκετά σπάνιο για αυτόν τον τύπο της ενημέρωσης. Η Apple διατηρεί γενικά μεγάλες περιόδους beta για σημαντικές ενημερώσεις (iOS 13, iOS 14 κ.λπ.). Αλλά το iOS 14.5 είναι προφανώς μια πολύ μεγάλη ενημέρωση, εξ ου και η δοκιμή με προγραμματιστές και δημόσιους δοκιμαστές.