Η 15 Ιουνίου 2021 σηματοδοτεί το ταυτόχρονο άνοιγμα των 511 Apple Stores παγκοσμίως. Αυτή είναι η πρώτη φορά που συνέβη από τον Ιανουάριο του 2020, όπως σημειώνει το 9to5Mac . Αυτή η περίοδος σηματοδοτήθηκε από τις αρχές του Covid-19 και αυτό περιλάμβανε μέτρα υγείας και κατά συνέπεια κλείσιμο καταστημάτων.

Πρώτα υπήρχε η περίπτωση του Apple Store στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας που έκλεισε προσωρινά στις αρχές Ιανουαρίου 2020, αλλά ήταν για δουλειά. Στις 28 Ιανουαρίου, η Apple έκλεισε ένα Apple Store στην Κίνα λόγω του Covid-19, πριν το πράξει σε όλη τη χώρα στις αρχές Φεβρουαρίου .

Στη συνέχεια, η Apple αποφάσισε να κλείσει όλα τα καταστήματά της εκτός της Κίνας από τις 14 Μαρτίου . Η κατάσταση εξελίχθηκε κατά περίπτωση μετά από αυτό.

Μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου 2020, όλα τα Apple Stores είχαν ανοίξει ξανά τουλάχιστον μία φορά, αλλά αυτό δεν ήταν ταυτόχρονα.Και είμαστε στο σήμερα με τα 511 Apple Stores που είναι πραγματικά ανοιχτά στον κόσμο. Ένα 512ο κατάστημα θα ανοίξει στις 24 Ιουνίου στο Λος Άντζελες στο διάσημο Tower Theatre.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 511 Apple Stores σε όλο τον κόσμο μπορεί να ανοίξουν ξανά, αλλά δεν λειτουργούν όλα με τον ίδιο τρόπο. Μερικά προσφέρουν την ίδια ακριβώς εμπειρία που υπήρχε όπως και πριν από την πανδημία. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου είναι δυνατόν να μπείτε στο κατάστημα και να μην φοράτε μάσκα ( για άτομα που έχουν εμβολιαστεί ). Υπάρχουν άλλα καταστήματα όπου πρέπει να κλείσετε ραντεβού. Αυτό συμβαίνει στην Ευρώπη. Άλλα καταστήματα της Apple είναι ανοιχτά μόνο για παραλαβή παραγγελιών και τίποτα περισσότερο.