Τα Wearables περιλαμβάνουν τα έξυπνα ρολόγια, έξυπνα βραχιόλια, ακουστικά, έξυπνα γυαλιά και άλλα προϊόντα που φορούμε. Η Apple βρίσκεται στην πρώτη θέση στην Ευρώπη με 7,8 εκατομμύρια φορητά (Apple Watch και AirPods σε αυτήν την περίπτωση) το πρώτο τρίμηνο του 2021. Αυτό της επιτρέπει να έχει μερίδιο αγοράς 35,6%. Συγκριτικά, υπήρχαν 5 εκατομμύρια αντίτυπα το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους για μερίδιο αγοράς 30%.

Αυτή η επιτυχία εξηγείται εν μέρει από το Apple Watch SE, δηλαδή το μοντέλο entry-level. Η IDC σημειώνει ότι το Apple Watch Series 3, το οποίο έχει διατηρήσει η Apple στον κατάλογό του, συνέβαλε επίσης στην αύξηση των πωλήσεων.

Η δεύτερη στην κατάταξη είναι η Samsung με 3,5 εκατομμύρια πωλήσεις, έναντι 2,8 εκατομμυρίων τον προηγούμενο χρόνο. Η αύξηση είναι 27,2%. Η Xiaomi την ακολουθεί με 2,5 εκατομμύρια πωλήσεις, μείωση 2,4%. Το μερίδιο αγοράς της μειώθηκε στο 11,5%. Στη συνέχεια, βρίσκουμε τη Huawei με 1,4 εκατομμύρια πωλήσεις, αύξηση 9%. Η Huami είναι πέμπτη με 1,1 εκατομμύρια πωλήσεις, αύξηση 105,3%. Συνολικά, όλοι οι κατασκευαστές πούλησαν 22 εκατομμύρια φορετά στην αρχή του έτους, αύξηση 33% σε ετήσια βάση.