Η Apple αυξάνει τις δαπάνες στο Google Cloud

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Apple πρόκειται να διαθέσει 300 εκατομμύρια δολάρια επιπλέον για να εκμεταλλευτεί τους διακομιστές Google Cloud το 2021. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 50% από το 2020. Επίσης, η Apple καταλαμβάνει περίπου 8 εκατομμύρια terabyte χώρου. Με τα δεδομένα της στους διακομιστές της Google.

Ο κατασκευαστής των iPhone είναι ο μεγαλύτερος πελάτης της Google. Χρησιμοποιεί περισσότερους πόρους από τους ByteDance (TikTok) και Spotify, οι οποίοι βασίζονται επίσης στην υποδομή της Google για διακομιστές.

Τι γίνεται με τον σεβασμό στην ιδιωτική ζωή;

Φυσικά, ορισμένοι από εσάς αναρωτιέστε πιθανώς τι είναι το απόρρητο σχετικά με το να έχετε τα δεδομένα σας στο iCloud και στους διακομιστές Google. Πρέπει να γνωρίζετε ότι κάθε δεδομένο είναι κρυπτογραφημένο και ούτε η Google ούτε η Amazon έχουν τα κλειδιά αποκρυπτογράφησης. Μόνο η Apple τα ελέγχει. Επομένως, οι δύο ομάδες δεν μπορούν να συμβουλευτούν τα δεδομένα σας.

Γιατί η Google και όχι τα κέντρα δεδομένων της Apple, παρεμπιπτόντως; Οι πληροφορίες σημειώνουν ότι η Apple φαίνεται να έχει κάνει λάθος στην ποσότητα του αποθηκευτικού χώρου που απαιτείται, εξ ου και η ανάγκη να βασιστούμε σε συνεργάτες όπως η Google και η Amazon. Επιπλέον, η δημιουργία ενός κέντρου δεδομένων απαιτεί χρόνο, όπου οι άλλες δύο ομάδες έχουν ήδη ένα μεγάλο παγκόσμιο δίκτυο.