Το iPhone 13 θα εισέλθει στη φάση παραγωγής του  και οι κύριοι προμηθευτές της Apple εργάζονται για να αντιμετωπίσουν τον αυξημένο όγκο παραγωγής.  Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την Pegatron , η οποία μόλις αύξησε τα μπόνους πρόσληψης προκειμένου να προσελκύσει τον απαραίτητο αριθμό εργαζομένων. Αυτό το μπόνους αυξήθηκε από 773 δολαρια $ τον Μάιο σε ποσό που κυμαινόταν στα 1160-1314 $. Ο Pegatron αυξάνει επίσης το μπόνους παραπομπής του (όταν ένας εργαζόμενος που προσλήφθηκε μετά από συμβουλή άλλου εργαζομένου, καθώς και το μέρος της αποζημίωσης για τα έξοδα μεταφοράς του).

Τα εργοστάσια πολλών προμηθευτών αγωνίζονται να προσλάβουν επιπλέον άτομα αυτή τη στιγμή όπου η πρόσληψη με τα μπόνους (και άλλα μπόνους κατά τη διάρκεια των αυξημένων ποσοστών παραγωγής) παραμένει ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέσα για τις μαζικές προσλήψεις. Απογοητευμένος από το σκάνδαλο των φοιτητών-εργαζομένων, η Pegatron πλέον αρνείται επίσης να προσλάβει «καλοκαιρινούς εργαζόμενους», φοιτητές ή εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Επιπλέον, η εταιρεία θα επαληθεύσει τις ταυτότητες οποιουδήποτε εργαζομένου κάτω των 24 ετών.

Ενημέρωση 06/22: ο ιστότοπος Economic Daily της Ταϊβάν μας ενημερώνει ότι η Foxconn αύξησε επίσης σημαντικά τα μπόνους πρόσληψης και τα μπόνους προτάσεων (τώρα στα 933 $).