350 νικητές για το 2021 WWDC Swift Student Challenge

Κανονικά, κερδίζοντας το Swift Student Challenge επιτρεπόταν στους νέους προγραμματιστές να συμμετέχουν στο WWDC χωρίς να πληρώνουν. Πράγματι, η Apple τους προσφέρει το εισιτήριο (που εξακολουθεί να είναι 1.500 δολάρια). Αλλά από πέρυσι, το ενδιαφέρον ήταν λίγο περιορισμένο, καθώς το WWDC πραγματοποιείται μόνο διαδικτυακά και ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει δωρεάν. Οι νέοι προγραμματιστές θα εξακολουθούν ακομη να έχουν το δικαίωμα για ρούχα και ορισμένα αξεσουάρ για την περίσταση.

Η Apple επισημαίνει μερικούς προγραμματιστές που κέρδισαν τη φετινή πρόκληση, συμπεριλαμβανομένου της Abinaya Dinesh. Δημιούργησε μια εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες με γαστρεντερικές διαταραχές να έχουν εύκολη πρόσβαση σε πόρους και πληροφορίες. Η Dinesh, που είναι 15 ετών, σχεδιάζει να κυκλοφορήσει την εφαρμογή της αργότερα αυτό το καλοκαίρι.

Βρίσκουμε επίσης την Gianna Yan, μια άλλη νικήτρια. Δημιούργησε το Feed Fleet, μια εφαρμογή που διευκολύνει τους αγρότες να μοιράζονται το πλεόνασμα φαγητού τους με τράπεζες τροφίμων και όσους έχουν ανάγκη. Σε μόλις ένα χρόνο, από την έναρξη της εφαρμογής και του έργου, έχουν μοιραστεί περισσότεροι από 13.608 τόνοι τροφίμων.

Ένας άλλος υποψήφιος είναι ο Damilola Awofisayo. Ο 17χρονος προγραμματιστής δημιούργησε το TecHacks, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό του οποίου ο στόχος είναι να δημιουργήσει ένα υποστηρικτικό περιβάλλον για κορίτσια σε όλο τον κόσμο, έτσι ώστε να μπορούν να δημιουργήσουν, να λύσουν προβλήματα και να δείξουν τα ταλέντα τους μαζί με ομοειδή μέλη γυναικών, με τις οποίες μπορούν να ανταγωνιστούν και να εργαστούν.

Το WWDC 2021 θα πραγματοποιηθεί 7-11 Ιουνίου φέτος. Η πιο σημαντική ημέρα για το ευρύ κοινό (και προγραμματιστές) θα είναι 7 έως 19 Ιουνίου . Η Apple θα οργανώσει την κεντρική της ομιλία, όπου ο κατασκευαστής θα παρουσιάσει κυρίως τα iOS 15, macOS 12, watchOS 8 και tvOS 15. Μια φήμη υποδηλώνει ότι θα υπάρξει επίσης η παρουσίαση των νέων MacBook Pro.