Ένα σφάλμα με iOS 14.7 μεταξύ iPhone με Touch ID και Apple Watch

Μια επιλογή (Ξεκλείδωμα με iPhone) επιτρέπει συνήθως το Apple Watch να ξεκλειδώνεται αυτόματα όταν ο χρήστης του ρολογιού ξεκλειδώνει το iPhone του χρησιμοποιώντας Touch ID ή Face ID. Στην περίπτωση του iOS 14.7, το ξεκλείδωμα του Apple Watch δεν λειτουργεί εάν ο χρήστης διαθέτει iPhone με Touch ID και χρησιμοποιεί τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων σε αυτό.

Ποια είναι η εναλλακτική μέθοδος; Η Apple σάς ζητά να εισαγάγετε μη αυτόματα τον κωδικό στην οθόνη Apple Watch για πρόσβαση στην Αρχική οθόνη. Ο κωδικός πρέπει να εισαχθεί μία φορά, αρκεί να φοράτε το ρολόι στον καρπό σας. Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να το εισαγάγετε ξανά σε περίπτωση που αφαιρέσετε το ρολόι από τον καρπό σας. 

Ένα άλλο στοιχείο αφορά τους χρήστες που βρίσκονται σε εταιρείες με προφίλ MDM (Mobile Device Management) και όπου πρέπει να εισαχθεί αλφαριθμητικός κωδικός πρόσβασης για πρόσβαση στο ρολόι. Η Apple σημειώνει εδώ ότι οι υπάλληλοι πρέπει να ζητήσουν από τον διαχειριστή να αφαιρέσει τον απαιτούμενο αλφαριθμητικό κωδικό από το iPhone τους. Στη συνέχεια, θα πρέπει να απενεργοποιήσουν τη σύζευξη του Apple Watch, να διαγράψουν τα δεδομένα που περιέχει και στη συνέχεια να διαμορφώσουν ξανά το ρολόι. Είναι μόνο για όσους δεν καταφέρνουν να ξεκλειδώσουν το Apple Watch.

Πλησιάζει το iOS 14.7.1

Η Apple επομένως γνωρίζει αυτήν την ιστορία σφαλμάτων με το iOS 14.7 και διασφαλίζει ότι θα κυκλοφορήσει μια διορθωτική ενημέρωση. Μπορούμε να φανταστούμε ότι θα είναι το iOS 14.7.1, αλλά δεν υπάρχει ακόμη μια ημερομηνία κυκλοφορίας. Από την πλευρά τους, οι διαχειριστές MDM μπορούν να καθυστερήσουν την ενημέρωση του διαχειριζόμενου iPhone με Touch ID μέχρι να κυκλοφορήσει η ενημέρωση που επιδιορθώνει αυτό το ζήτημα.

Σε κάθε περίπτωση, εκπλήσσει το γεγονός ότι ένα τέτοιο σφάλμα δεν εντοπίστηκε κατά τη φάση των beta. Η Apple έχει διανείμει πέντε betas και έναν υποψήφιο για κυκλοφορία  πριν τη κυκλοφορία του.