Μέχρι στιγμής, το Android προηγείται του iOS σε ενεργοποιήσεις smartphone με μερίδιο άνω του 60%. Το κέρδος στην Apple εξηγείται από την πίστη των υπαρχόντων πελατών και το γεγονός ότι ορισμένοι έχουν αλλάξει από iOS σε Android, σύμφωνα με το CIRP. Η εταιρεία εξηγεί:

Η πίστη και η αλλαγή εξηγούν εν μέρει τη μετατόπιση του μεριδίου των νέων ενεργοποιήσεων τηλεφώνου, με το iOS να κερδίζει έδαφος σε μια αγορά όπου η αλλαγή είναι ελάχιστη. Στο πιο πρόσφατο τρίμηνο, η Apple είχε πλεονέκτημα διατήρησης, καθώς το 93% των πρώην κατόχων iPhone άλλαξαν ένα νέο iPhone, σε σύγκριση με το 88% των κατόχων Android που παρέμειναν στο Android. Για πολλά χρόνια, το iOS έχει κερδίσει περίπου πέντε ποσοστιαίες μονάδες στην εμπιστοσύνη, ενώ το Android παρέμεινε σταθερό. Αυτό επέτρεψε στην Apple να αυξήσει σταθερά το μερίδιο του στις νέες ενεργοποιήσεις smartphone.

 

                                                            Μερίδιο πίστης💚

Πρέπει να ειπωθεί ότι η Apple διαθέτει μερικά σημαντικά στοιχεία όσον αφορά το λογισμικό που αρχίζουν σοβαρά να προσελκύουν χρήστες. Το πρώτο δεν είναι παρά η μακροπρόθεσμη υποστήριξη. Ως απόδειξη, τα iPhone 6s που είδαν το φως της ημέρας το 2015 θα έχουν δικαίωμα στο iOS 15 . Το δεύτερο σημείο είναι ο καλύτερος σεβασμός του απορρήτου, ειδικά από το iOS 14.5 και το αναδυόμενο παράθυρο που καλεί να αρνηθεί την παρακολούθηση από εφαρμογές .