Όλο και περισσότεροι χρήστες αναφέρουν ότι η οθόνη του MacBook Air M1 ή του MacBook Pro M1 σπάει μέσα στη νύχτα, χωρίς ειδικό χειρισμό. Η αντικατάσταση της δεν είναι πάντα εύκολη.

Οι χρήστες στα Apple , Reddit ή φόρουμ του 9to5Mac εξηγούν ότι ανακάλυψαν τη ραγισμένη οθόνη του MacBook M1 τους αφού άνοιξαν απλά το φορητό υπολογιστή. Μερικοί άνθρωποι έχουν επικοινωνήσει με την Apple για αυτό το ζήτημα και έχουν καταφέρει να πάρουν μια αντικατάσταση χωρίς να πληρώσουν δεκάρα. Η πλειοψηφία όμως δεν θα μπορει. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Apple ζητά από τους περισσότερους χρήστες να πληρώσουν για την επισκευή, πιστεύοντας ότι η ρωγμή είναι δικό τους λάθος και όχι ένα ελάττωμα του υλικού.

Δύο θεωρίες κυκλοφορούν σχετικά με τον λόγο της ρωγμής στην οθόνη του MacBook M1. Το πρώτο είναι ότι υπήρχαν κομμάτια απο αντικείμενα  στο φορητό υπολογιστή όταν έκλεινε η οθόνη του. Αλλά αυτό ειναι είναι ένας κίνδυνος που αφορά όλους τους φορητούς υπολογιστές (ανεξάρτητα από τη μάρκα) και δεν έχουν όλα τα μοντέλα τέτοιο πρόβλημα. Η δεύτερη θεωρία είναι ότι το πλαίσιο του φορητού Mac είναι πολύ ελαφρύ για να προστατεύσει σωστά την οθόνη από τη δύναμη της συστροφής όταν είναι κλειστή.

Η Apple δεν έχει ακόμη απαντήσει δημόσια σε αυτό το ζήτημα. Οι πρώτες μαρτυρίες χρηστών ξεκινούν πριν από λίγους μήνες και νέες υπάρχουν και σήμερα.