Σίγουρα, τα σφάλματα που απενεργοποιούν εντελώς το Wi-Fi του iPhone ακολουθούν το ένα το άλλο. Μετά από το πρώτο πρόβλημα που ανακαλύφθηκε τον περασμένο μήνα , τώρα είναι ένα άλλο, που εξακολουθεί να σχετίζεται με το όνομα του ασύρματου δικτύου.

Ο ερευνητής ασφαλείας Carl Schou, ο οποίος ήταν ο συγγραφέας της ανακάλυψης των σφαλμάτων του περασμένου μήνα, λέει σήμερα ότι υπάρχει μια ακομη ανησυχία. Εάν το τηλέφωνό σας βρίσκεται κοντά σε δίκτυο Wi-Fi με το όνομα % secretclub% power , τότε το τμήμα του Wi-Fi του iPhone σας θα απενεργοποιηθεί. Φαίνεται ότι δεν απαιτείται σύνδεση με το εν λόγω δίκτυο.

Το σφάλμα του περασμένου μήνα, ενώ ήταν ενοχλητικό, θα μπορούσε να διορθωθεί με την επαναφορά των ρυθμίσεων δικτύου του iPhone. Εδώ, αυτός ο χειρισμός δεν λειτουργεί, όπως ακριβώς η επανεκκίνηση της συσκευής. Μια επαναφορά του iPhone φαίνεται η μόνη λύση στο πρόβλημα. Ταυτόχρονα, ο Carl Schou λέει ότι έχει επικοινωνήσει με την ομάδα ασφαλείας της Apple, αλλά δεν έχει λάβει απάντηση.

Η Apple σίγουρα θα διορθώσει αυτό το σφάλμα με μια ενημέρωση του iOS. Περιμέναμε μια διόρθωση σχετικά σύντομα μετά την ανακάλυψη του πρώτου σφάλματος, αλλά αυτό δεν συνέβη. Ίσως το γεγονός ότι υπάρχει ένα δεύτερο ζήτημα (όπως και άλλα) θα ωθήσει την Apple να ενεργοποιήσει και να κυκλοφορήσει γρήγορα μια επιδιόρθωση σε όλους τους χρήστες της.