Η πλατφόρμα ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2019 . Έτσι, χρειάστηκαν σχεδόν δύο χρόνια για να αποκτήσετε 200 παιχνίδια στο Apple Arcade. Υπήρξαν στιγμές που υπήρχαν ήσυχες  ενημερώσεις, η και καθόλου σε αυτο το διάστημα . Αλλά η κατάσταση βελτιώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες με αρκετά νέα χαρακτηριστικά.

Με το Apple Arcade, οι χρήστες μπορούν να παίξουν 200 παιχνίδια σε iPhone, iPad, Mac και Apple TV. Η συνδρομή είναι 4,99 € / μήνα και οι τίτλοι δεν έχουν καμία διαφήμιση όπως δεν έχουν επί πληρωμή DLC. Οι χρήστες απολαμβάνουν την πλήρη εμπειρία χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουν επιπλέον. Επίσης, ένα σημαντικό πλεονέκτημα είναι η υποστήριξη για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας μέσω iCloud. Είναι λοιπόν δυνατό να ξεκινήσετε ένα παιχνίδι σε μια συσκευή και να το συνεχίσετε σε μια άλλη.

Η τελευταία παρτίδα παιχνιδιών περιλαμβάνει κυρίως τίτλους που ήταν δημοφιλείς ταυτόχρονα. Υπήρξαν Fruit Ninja , Monument Valley , Mini Metro και Threes για να αναφέρουμε μερικά. Αυτές είναι γενικά βελτιωμένες εκδόσεις με τη συντομογραφία "+" στο τέλος του ονόματος.