Ο Hao Kuo Chi παραδέχτηκε την ενοχή του αφού κατηγορήθηκε για διείσδυση σε χιλιάδες λογαριασμούς του iCloud .Έτσι ήταν σε θέση να ανακτήσει 620.000 φωτογραφίες και 9.000 βίντεο. Ο στόχος του; Να βρεί γυμνές γυναίκες.

Πρόσβαση σε λογαριασμούς iCloud για εύρεση φωτογραφιών γυμνών γυναικών

Ο δράστης, ένας 40χρονος άνδρας που ζει στο La Puente του Λος Άντζελες, συμφώνησε να ομολογήσει την ενοχή του για τέσσερα αδικήματα, συμπεριλαμβανομένης της συνωμοσίας για την απόκτηση μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε υπολογιστή, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που είδαν οι Los Angeles Times .

Πώς ήταν όμως σε θέση να έχει πρόσβαση σε χιλιάδες λογαριασμούς του iCloud και να συλλέγει εκατοντάδες χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο; Κατάφερε να ξεγελάσει τους ιδιοκτήτες των λογαριασμών, που ήταν συχνά νέες γυναίκες. Τις έστελνε email που εμφανίζονταν ως υπάλληλος υποστήριξης της Apple και πέτυχε να αποκτήσει το Apple ID τους. Στη συνέχεια, το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να μεταβεί στον ιστότοπο iCloud, να συνδεθεί με τα διαπιστευτήρια και στη συνέχεια να μεταβεί στις φωτογραφίες. Ο ένοχος διευκρινίζει ότι μπόρεσε να έχει πρόσβαση σε περίπου 200 λογαριασμούς iCloud μετά από αιτήματα ατόμων που γνώρισε στο διαδίκτυο. Το όνομα χρήστη του ήταν icloudripper4you.

Ο Χάο Κου Τσι δεν ήταν μόνος σε αυτό το θέμα. Αυτός και άλλοι μοιράζονταν φωτογραφίες και βίντεο γυμνών γυναικών από το iCloud. Οι εν λόγω άνθρωποι έδωσαν το όνομα μιας γυναίκας και ο Hao Kuo Chi θα είχε πρόσβαση στον λογαριασμό της και στη συνέχεια ανέβασε τις φωτογραφίες στο Dropbox για εύκολη κοινή χρήση.

Η ιστορία τελειώνει άσχημα για τον απατεώνα

Αλλά η απάτη του Hao Kuo Chi διαλύθηκε σύντομα, αφού εισέβαλε στον λογαριασμό του δημόσιου προσώπου στο iCloud τον Μάρτιο του 2018 και οι φωτογραφίες κατέληξαν σε ιστότοπους πορνό. Το FBI ξεκίνησε μια έρευνα και ανακάλυψε ότι μια σύνδεση με τον λογαριασμό του θύματος στο iCloud ήταν από το σπίτι του Hao Kuo Chi. Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία των ΗΠΑ έλαβε ένταλμα έρευνας για επιδρομή στο σπίτι του στις 19 Μαΐου.

Το FBI βρήκε δύο διευθύνσεις Gmail που χρησιμοποιούσε ο άνδρας, με τα ονόματα applebackupicloud και backupagenticloud. Το FBI ανακάλυψε περισσότερα από 500.000 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στάλθηκαν με τους δύο λογαριασμούς, συμπεριλαμβανομένων περίπου 4.700 που περιείχαν αναγνωριστικά iCloud και κωδικούς πρόσβασης που στάλθηκαν στον συγγραφέα των μηνυμάτων.

Ο Hao Kuo Chi τώρα αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και 20 ετών. Αυτό είναι πέντε χρόνια για κάθε καταμέτρηση.