Για να πραγματοποιήσει τις δοκιμές της, η Apple χρησιμοποιεί μια ειδική θήκη που ταιριάζει στο iPhone 12 και περιλαμβάνει τη νέα κάμερα. Οι εργαζόμενοι μπορούν έτσι να έχουν το νέο σύστημα Face ID που λειτουργεί με μάσκες, αλλά στο τρέχον τηλέφωνό τους. Αυτή η κίνηση αποφεύγει να δώσει το πραγματικό iPhone 13s στους υπαλλήλους. 

Η νέα αναγνώριση προσώπου με Face ID λέγεται ότι έχει σχεδιαστεί με μάσκες, επιτρέποντας στους χρήστες να ξεκλειδώσουν το iPhone τους ακόμη και όταν έχουν μία στο πρόσωπό τους. Αυτό είναι ένα τεράστιο περιουσιακό στοιχείο σε μια συνεχώς μεταβαλλόμενη κατάσταση με τον Covid-19.

Ο στόχος της Apple είναι να προσφέρει το νέο σύστημα Face ID συμβατό με μάσκες για το iPhone 13. Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο ότι αυτό είναι έτοιμο για την κυκλοφορία του iPhone 13. Ωστόσο, η Apple θα μπορούσε να αναπτύξει μια μελλοντική ενημέρωση iOS που ενεργοποιεί το σύστημα όταν είναι έτοιμο.

Η Apple θα πρέπει κανονικά να ανακοινώσει το iPhone 13 τον Σεπτέμβριο. Μια διαρροή πριν από λίγες ώρες υποδηλώνει ότι το μάρκετινγκ θα πραγματοποιηθεί στις 17 Σεπτεμβρίου.