"Από σήμερα, το WhatsApp αναπτύσσει τη δυνατότητα να μεταφέρει όλο το ιστορικό των συνομιλιών σας - συμπεριλαμβανομένων των φωνητικών σημειώσεων, φωτογραφιών και συνομιλιών - απρόσκοπτα και με ασφάλεια, αν επιλέξετε να αλλάξετε σύστημα. Λειτουργία κινητής τηλεφωνίας" δήλωσε. Αυτό είναι λοιπόν ένα σημαντικό βήμα, αφού οι συζητήσεις για το iOS και Android δεν μπορούσαν να ομαδοποιηθούν πριν.

Πολλά από αυτά οφείλονται στην κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο και στο γεγονός ότι το WhatsApp δεν χρησιμοποιεί το ίδιο αντίγραφο ασφαλείας. Στο iOS, η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας γίνεται στο iCloud. Αυτό γίνεται στο Google Drive από την πλευρά του Android. Έτσι, το WhatsApp συνεργάστηκε με την Apple και την Google για να δημιουργήσει έναν τρόπο προώθησης και να διασφαλίσει ότι τα μηνύματα όλων των χρηστών προωθούνται.

Η μεταφορά μεταξύ iOS και Android για το WhatsApp θα αφορά πρώτα τους χρήστες με Samsung Galaxy Fold 3 ή Galaxy Z Flip 3 . Αυτά τα δύο θα είναι διαθέσιμα για αγορά στις 27 Αυγούστου. Το σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων θα προσφέρει την ίδια λειτουργία μεταφοράς σε όλα τα άλλα smartphone Android και σε όλα τα iPhone. Αλλά δεν υπάρχει ακόμη ημερομηνία διαθεσιμότητας για τη συγκεκριμένη περίπτωση.