Το iPhone 13 Pro είναι υπέροχο αλλά προτιμώ το iPhone 12 Pro για άλλη μια χρονιά

0


Η Apple ανακοίνωσε τα
νέα iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max στην εκδήλωση της στη California. Και οι δύο συσκευές διαθέτουν εξαιρετικές βελτιώσεις σε σχέση με την προηγούμενη γενιά διατηρώντας τον ίδιο εικονικό σχεδιασμό που έκανε το ντεμπούτο του πέρυσι με το iPhone 12 Pro και το iPhone 12 Pro Max.

Αναβάθμισα σε iPhone 12 Pro Max πέρυσι. Προερχόμενος από ένα iPhone 11 Pro Max, η αναβάθμιση φάνηκε αρκετά σημαντική χάρη στον ολοκαίνουργιο σχεδιασμό και τις εκπληκτικές νέες κάμερες.

Το iPhone 12 Pro Max ήταν μια σημαντική αναβάθμιση από το iPhone 11 Pro Max και τώρα που πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος από αυτήν την αναβάθμιση, δεν μετανιώνω για αυτήν την απόφαση.

Αφού παρακολούθησα ολόκληρη την εκδήλωση και εντυπωσιάστηκα από τις εξελίξεις που εισήχθησαν στο iPhone 13 Pro και το iPhone 13 Pro Max, ακόμα δεν μπορούσα να αισθανθώ αρκετά ενθουσιασμένος για να λάβω μια θετική απόφαση αγοράς και να αναβαθμίσω το iPhone 12 Pro Max σε iPhone 13 Pro Max.

Μην παρεξηγηθείτε, μου αρέσει πολύ η ιδέα να έχω οθόνη ProMotion 120Hz στο iPhone και χαίρομαι που η Apple την έχει προσθέσει στο iPhone 13 Pro. Στην πραγματικότητα, ήταν στη λίστα επιθυμιών μου από τότε που χρησιμοποίησα για πρώτη φορά το ProMotion στο iPad Pro μου το 2017.

Είμαι επίσης οπαδός του νέου φινιρίσματος Sierra Blue που παρουσίασε η Apple με το iPhone 13 Pro. Επέλεξα το Pacific Blue πέρυσι και φέτος σίγουρα θα είχα πάει και για το Sierra Blue αν αγόραζα το 13 Pro.

Οι βελτιώσεις της κάμερας στα iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max είναι επίσης εκπληκτικές. Η νέα λειτουργία Cinematic για εγγραφή βίντεο και άλλες βελτιώσεις της κάμερας είναι εξαιρετική για όσους ενδιαφέρονται για τέτοιες λεπτομέρειες.

Η φωτεινότερη οθόνη, ελαφρώς μικρότερη εγκοπή, ταχύτερος επεξεργαστής είναι όλα αυτά που εκτιμά κάθε θαυμαστής της Apple. Αλλά όλα αυτά δεν πρόκειται να κάνουν τη διαφορά στην καθημερινότητα του χρήση. Και αυτό είναι το θέμα εδώ, οι αναβαθμίσεις που παρουσιάστηκαν φέτος δεν πρόκειται να βελτιώσουν τη ζωή ενός καθημερινού χρήστη.

Και οι τρεις φακοί που έχουν βελτιωθεί σε αυτήν την έκδοση θα κάνουν σίγουρα τη διαφορά για τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν το iPhone τους ως επαγγελματικό εργαλείο φωτογραφίας, ωστόσο για εμάς τους άλλους που απλώς τραβάμε φωτογραφίες για να ανεβάσουμε στο Instagram και το Snapchat, το κάνουν μια χαρά και οι κάμερες των προηγούμενων γενεών.

Το γεγονός ότι η εγκοπή είναι μικρότερη κάνει μηδενική τη διαφορά ειδικά όταν η Apple δεν το εκμεταλλεύεται καν στο λογισμικό της.

Οι αναβαθμίσεις της οθόνης και οι ταχύτεροι επεξεργαστές ακούγονται επίσης καλά στη θεωρία, αλλά στις περιπτώσεις χρήσης του πραγματικού κόσμου δεν προσφέρουν καμία διαφορά όταν μεταβαίνετε από τη μια γενιά στην άλλη. Αυτή η διαφορά είναι εμφανής μόνο όταν πηδάτε μερικές γενιές.

Το μεγαλύτερο πράγμα που είναι δελεαστικό για το iPhone 13 Pro Max για μένα είναι οι 2,5 ώρες αυξημένης διάρκειας ζωής της μπαταρίας. Η Apple είχε μειώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του iPhone 12 Pro Max σε σύγκριση με το iPhone 11 Pro Max και η διαφορά ήταν αισθητή. Είμαι χαρούμενος που η Apple μπόρεσε τελικά να αυξήσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στα προηγούμενα επίπεδα.

Προς το παρόν είμαι ακόμα πολύ ικανοποιημένος με το iPhone 12 Pro Max και παρά το γεγονός ότι οι αναβαθμίσεις είναι εντυπωσιακές, το iPhone 13 Pro Max δεν με ελκύει αρκετά για να πάω και να ξοδέψω επιπλέον χρήματα σε μια αναβάθμιση.

Όσοι διαθέτουν iPhone 12 Pro ή ακόμα και iPhone 11 Pro μπορεί να θέλουν να παραλείψουν αυτήν την αναβάθμιση. Ωστόσο, εάν είστε κάποιος που εξακολουθεί να χρησιμοποιεί iPhone XS, iPhone X ή παλαιότερο iPhone με το κουμπί home, σίγουρα θα πρέπει να σκεφτείτε να πάρετε τα φετινά iPhone.

Ανυπομονώ για την κυκλοφορία του iPhone 14 Pro το επόμενο έτος και ελπίζω ότι οι αλλαγές σε αυτήν την έκδοση θα είναι αρκετά μεγάλες για να κάνουν την αναβάθμιση δελεαστική για αυτόν τον οπαδό της Apple.

Ποιες είναι οι σκέψεις σας για το iPhone 13 Pro Max; Αναβαθμίζετε τα φετινά νέα iPhone; Μοιραστείτε τις σκέψεις σας στα παρακάτω σχόλια.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !