Το CarPlay θέλει (σχεδόν) να ελέγχει το αυτοκίνητό σας

Η ιδέα είναι ότι οι οδηγοί μπορούν να έχουν τον έλεγχο σε διαφορετικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου απευθείας σε επίπεδο CarPlay, αντί να χρειάζεται να κάνουν εναλλαγή μεταξύ του συστήματος της Apple και του εγγενή συστήματος του αυτοκινήτου, όπως μπορεί να συμβαίνει σήμερα. Αλλά αυτό το έργο το IronHeart δεν πρόκειται να είναι εύκολο να αναπτυχθεί επειδή η Apple πρέπει να πάρει το πράσινο φως από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων. Πόσοι από αυτούς θα συμφωνήσουν να πάρει τα χειριστήρια του αυτοκινήτου το CarPlay;

Η Apple θέλει τις ακόλουθες δυνατότητες για να μπορούν να ελέγχονται από το CarPlay στο αυτοκίνητο:

  • εσωτερικές και εξωτερικές μετρήσεις θερμοκρασίας και υγρασίας
  • ζώνες θερμοκρασίας, ανεμιστήρες και συστήματα απόψυξης
  • ρυθμίσεις για ηχεία surround, ισοσταθμιστές, tweeters, υπογούφερ, καθώς και εξασθένιση και ισορροπία
  • καθίσματα και υποβραχιόνια
  • τις ρυθμίσεις ταχύτητας, στροφόμετρου και οργάνων καυσίμου

Η στρατηγική της Apple με το CarPlay είναι παρόμοια με αυτή των εφαρμογών Home and Health, όπου η εταιρεία έχει συγκεντρώσει πληροφορίες χρηστών σε συγκεκριμένα σημεία του iPhone. Με το IronHeart, το CarPlay θα ήταν ένα πιο ολοκληρωμένο σύστημα που θα επέτρεπε στους χρήστες να ελέγχουν το όχημά τους χωρίς να χρειάζεται να μεταβούν από το CarPlay στο σύστημα ελέγχου του αυτοκινήτου.

Μια όχι τόσο απλή εξέλιξη

Όπως προαναφέρθηκε, η πραγματική δουλειά τώρα θα είναι να πείσουμε τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Οι περισσότεροι από αυτές προσφέρουν το CarPlay (και Android Auto) στα αυτοκίνητά τους. Πολλοί όμως δεν προσφέρουν το 100% της λειτουργικότητας. Μια λύση για την Apple θα ήταν να δημιουργήσει το δικό της αυτοκίνητο. Πολλές φήμες δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά η εξέλιξη δεν είναι καθόλου απλή και ορισμένα στελέχη έχουν εγκαταλείψει το έργο . Τελευταία φορά που άκουσα, ο Kevin Lynch επιβλέπει το Apple Car , αφού επιβλέπει το watchOS για το Apple Watch.