Η παγκόσμια έλλειψη τσιπ επηρεάζει την παραγωγή της Apple και του iPhone 13, σε σημείο που ο όγκος θα μειωθεί. Σύμφωνα με το
Bloomberg , ο όμιλος έχει προειδοποιήσει τους υπεργολάβους του ότι θα μειώσει την παραγωγή τουλάχιστον 10 εκατομμυρίων αντιγράφων για το 2021.

Μειωμένη παραγωγή για το iPhone 13s

Η Apple σχεδίαζε αρχικά να συναρμολογήσει 90 εκατομμύρια iPhone 13 στο τελευταίο τρίμηνο του 2021, αλλά η έλλειψη τσιπ αναμένεται να την εμποδίσει να φτάσει σε αυτό το όριο. Το πρόβλημα των εξαρτημάτων προέρχεται από την Broadcom και την Texas Instruments που δεν είναι σε θέση να δημιουργήσουν αρκετές μονάδες για τα νέα τηλέφωνα της Apple. Και οι δύο ομάδες αγωνίζονται για να αντεπεξέλθουν. Η Apple πλήττεται από εξαρτήματα που σχετίζονται με την οθόνη από την Texas Instruments, ενώ η Broadcom ήταν ο μακροχρόνιος προμηθευτής ασύρματης σύνδεσης. Ένα από τα τσιπ της Texas Instruments που δεν υπάρχει διαθέσιμο για τα πιο πρόσφατα iPhones σχετίζεται με το τροφοδοτικό για την οθόνη OLED. Η Apple αντιμετωπίζει επίσης έλλειψη εξαρτημάτων και από άλλους προμηθευτές.

Η Apple αντιμετωπίζει έλλειψη τσιπ εδώ και μήνες. Συσκευές όπως το MacBook Pro, το iPhone 11, το iPhone 12, το iMac, το MacBook Air, το iPad Pro και άλλες έχουν εκτιμήσεις αποστολής μεγαλύτερες από το κανονικό όταν αγοράστηκαν στο Apple Store. Το iPhone 13  για παράδειγμα δεν θα παραδοθεί για ένα μήνα .

Σε κάθε περίπτωση, θα είναι απαραίτητο να είστε υπομονετικοί για να βρείτε μια φυσιολογική κατάσταση σε όλη την αλυσίδα παραγωγής. Η TSMC, η οποία συγκεντρώνει τους επεξεργαστές για προϊόντα της Apple, εκτίμησε ότι η έλλειψη θα πρέπει να εξακολουθήσει να είναι πραγματικότητα και το 2022.