Ένα πλήρως λειτουργικό iPhone με  θύρα
όχι Lightning αλλά μια θύρα USB-C, όπως είναι το μοντέλο του Ken Pillonel είδαμε σήμερα. Αυτός ο φοιτητής της ρομποτικής στην Ελβετία έχει κάνει πολλή δουλειά για να φτάσει εκεί. Αυτό περιελάμβανε αρκετούς μήνες έρευνας.

Ένα iPhone που λειτουργεί με θύρα USB-C

Ο Ken Pillonel αφαίρεσε τη θύρα Lightning από ένα iPhone X για να τοποθετήσει αντ 'αυτού μια θύρα USB-C. Εξηγεί ότι έπρεπε να αναλύσει τον σύνδεσμο C94 της Apple (δηλαδή το βύσμα Lightning) και να καταλάβει πώς λειτουργεί η δημιουργία ενός τυπωμένου κυκλώματος με θύρα USB-C που προορίζεται να είναι συμβατή με το iPhone και επομένως το iOS. Μόλις τα σχέδια ήταν στη θέση τους, η πρόκληση ήταν να μικρογραφηθεί η υποδοχή και να εγκατασταθεί σε ένα τηλέφωνο της Apple. 

Ο μαθητής πέρασε μερικούς μήνες για τη δημιουργία του, με μια ανάρτηση ιστολογίου του Μαΐου που δείχνει τη σκέψη πίσω από την αντικατάσταση και τις προκλήσεις της αντικατάστασης της ίδιας της θύρας Lightning. Ένα βίντεο έδειξε ένα πρωτότυπο που λειτουργεί και σκιαγραφεί τη δουλειά που πρέπει να γίνει για να γίνει αρκετά μικρό για να λειτουργήσει σε θήκη iPhone.

Ο νεαρός άνδρας μοιράστηκε τις τελευταίες ημέρες ένα teaser βίντεο του iPhone του με τη θύρα USB-C. Σύντομα θα δημοσιεύσει στο κανάλι στο YouTube του τη αναλυτική έκδοση, η οποία θα εξηγεί λεπτομερέστερα ολόκληρη τη διαδικασία μικρογραφίας και εγκατάστασης.

Πότε θα είναι διαθέσιμο ένα τέτοιο iPhone από την Apple;

Θα κυκλοφορήσει η Apple ένα iPhone USB-C; Το ερώτημα αυτό σίγουρα μπορεί να προκύψει. Σχεδόν όλοι οι Mac και iPad έχουν μεταβεί σε USB-C. Αυτό δεν συμβαίνει ακόμη με το iPhone που παραμένει στη θύρα Lightning. Αλλά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το USB-C θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό σε συσκευές όπως τα smartphone. Συνεπώς, η Apple θα πρέπει να υποχωρήσει… εκτός εάν παραλείψει αυτό το βήμα και προσφέρει άμεσα ένα iPhone με χωρίς συνδετήρες και μόνο ασύρματη φόρτιση.