Το MacBook Pro 2021, το οποίο η
Apple θα ανακοινώσει σήμερα κατά τη διάρκεια της κεντρικής της παρουσίασης , θα επιστρέψει τα πλήκτρα λειτουργίας όπου θα αντικαταστήσουν το Touch Bar που έκανε το ντεμπούτο του το 2016 και το οποίο θα μας αποχαιρετήσει απόψε.

Η επιστροφή των πλήκτρων λειτουργιών στο MacBook Pro

Τα πλήκτρα λειτουργίας (F1, F2, F3 κλπ) του νέου MacBook Pro θα έχουν τη αλλαγή ότι έχουν το ίδιο μέγεθος με τα υπόλοιπα άλλα πλήκτρα, σύμφωνα με το MacRumors . Θα είναι πανομοιότυπο πληκτρολόγιο με αυτό που βρίσκουμε στο Magic Keyboard που πωλείται με το iMac M1. Αυτό δεν συνέβαινε πριν από την άφιξη της γραμμής αφής, όπου τα πλήκτρα λειτουργιών ήταν μικρότερα από τα υπόλοιπα όπως θα θυμάστε. 

Από την άλλη πλευρά, η Apple θα έκανε μια αλλαγή και στο trackpad. Αυτό θα ήταν λίγο μικρότερο από αυτό στα υπάρχοντα MacBook Pro. Ωστόσο, δεν υπάρχουν πληροφορίες για τις διαστάσεις, είναι δύσκολο να ειπωθεί εάν η διαφορά από τη μια γενιά στην επόμενη θα είναι αισθητή.

Η επιλογή της αφαίρεσης της γραμμής αφής θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να ευχαριστήσει πολλούς χρήστες αφού θεωρήθηκε μια αποτυχία. Σε πολλούς ανθρώπους δεν αρέσει αυτή η μικρή οθόνη OLED πάνω από το πληκτρολόγιο που σας επιτρέπει να προσαρμόζετε τον ήχο, να ρυθμίζετε τη φωτεινότητα, να διαχειρίζεστε τα χειριστήρια αναπαραγωγής και πολλά άλλα. Το γεγονός ότι είναι απτικό εμποδίζει την ακρίβεια, σε αντίθεση με τα πλήκτρα λειτουργιών.