Facebook Messenger, Instagram: αναβολή για το 2023 για κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο

0


Η προεπιλεγμένη κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για τα μηνύματα στο Facebook Messenger και στο Instagram αναβάλλεται για το 2023. Αυτό είναι ένα επιπλέον έτος από το αρχικό σχέδιο, το οποίο ήταν κάπου στο 2022.

Η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο στο Instagram και το Messenger αναβλήθηκε για το 2023

"Παίρνουμε τον χρόνο μας για να το κάνουμε σωστά και δεν σκοπεύουμε να ολοκληρώσουμε την παγκόσμια διάθεση της κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο από προεπιλογή σε όλες τις υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων μας μέχρι το 2023", δήλωσε η Αντιγόνη Ντέιβις, επικεφαλής της παγκόσμιας ασφάλειας στη Meta ( μητρική εταιρεία του Facebook ). «Ως εταιρεία που συνδέει δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και έχει αναπτύξει τεχνολογία αιχμής, δεσμευόμαστε να προστατεύουμε τις ιδιωτικές επικοινωνίες των ανθρώπων και να τους διατηρούμε ασφαλείς στο διαδίκτυο» , είπε στην Telegraph .

Μετά την ανακοίνωση της κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο στο Instagram και στο Facebook Messenger, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ιδρύματα και άλλοι εξέφρασαν ανησυχίες. Οι ανησυχίες περιστρέφονται γύρω από το εάν αυτή η κρυπτογράφηση θα καταστήσει πιο δύσκολη την προστασία της ασφάλειας του κοινού και των παιδιών από τις αρχές επιβολής του νόμου. Σε αυτό, η Αντιγόνη Ντέιβις απαντά ότι μια ισορροπία μπορεί και πρέπει να επιτευχθεί. «Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να διαλέξουν μεταξύ ιδιωτικότητας και ασφάλειας», έγραψε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι η Meta «συνεργάζεται με ειδικούς σε θέματα ιδιωτικότητας και ασφάλειας, την κοινωνία των πολιτών και τις κυβερνήσεις για να βεβαιωθεί ότι το κάνουμε σωστά».

Ήδη μια πραγματικότητα στο WhatsApp

Ως υπενθύμιση, η κρυπτογράφηση ανταλλαγής μηνυμάτων από άκρο σε άκρο εμποδίζει οποιονδήποτε να δει τα μηνύματα που ανταλλάσσονται, εκτός από τους ίδιους τους χρήστες. Από αυτή την άποψη, η Antigone Davis υπερασπίζεται την ανάγκη για μια τέτοια κρυπτογράφηση, αναφέροντας πρόσφατες περιπτώσεις αιτημάτων δεδομένων από τις αρχές επιβολής του νόμου που δείχνουν ότι η πλειονότητα των πληροφοριών δεν είναι αρχικά κρυπτογραφημένη. «Αν και κανένα σύστημα δεν είναι τέλειο, δείχνει ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να συλλαμβάνουμε εγκληματίες και να υποστηρίζουμε την επιβολή του νόμου» , είπε.

Στη Meta, μόνο το WhatsApp προσφέρει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, επομένως θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2023 για να το έχουμε και στο Instagram και το Facebook Messenger.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !