Η Apple
ανακοίνωσε πρόσφατα ένα πρόγραμμα που επιτρέπει στους πελάτες να επισκευάζουν μόνοι τους τα iPhone και τα Mac τους. Συγκεκριμένα, θα έχουν πρόσβαση σε επίσημα εγχειρίδια και εξαρτήματα για το σκοπό αυτό. Θα είναι σε ισχύ η νέα αυτή δυνατότητα από το 2022. Αλλά πριν από αυτό, δικαιούμαστε μερικές ακόμη λεπτομέρειες.

Μερικές λεπτομέρειες για το πρόγραμμα αυτοεπισκευής

Σε ένα εσωτερικό σημείωμα που αναμεταδίδει η MacRumors , η Apple αναφέρει ότι τα εγχειρίδια για τις επισκευές θα είναι διαθέσιμα από τον ιστότοπο υποστήριξης της Apple που διατίθεται στη διεύθυνση support.apple.com . Αυτό, δεν είναι πραγματικά έκπληξη, αλλά είναι πάντα ωραίο να έχουμε μια επιβεβαίωση. Ο κατασκευαστής θα μπορούσε κάλλιστα να έχει προσφέρει έναν ξεχωριστό χώρο.

Ένα άλλο στοιχείο, πιο ενδιαφέρον τώρα, είναι ότι η διαχείριση του διαδικτυακού χώρου για τα στοιχεία iPhone και Mac δεν θα γίνεται απευθείας από την Apple, αλλά από τρίτο μέρος του οποίου το όνομα δεν προσδιορίζεται. Γιατί ? Το σημείωμα δεν το λέει. Αλλά είναι πιθανό ότι αυτό σχετίζεται με μια απλοποίηση των logistics. Εξάλλου, ένα παρόμοιο σύστημα είναι ήδη σε ισχύ για τους εξουσιοδοτημένους μεταπωλητές της Apple.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα κοινοποιηθούν σύντομα, ανακοίνωσε η Apple.
Υπενθυμίζουμε ότι η ομάδα έχει ήδη πει ότι οι πρώτες επισκευές αφορούν αυτές που είναι οι πιο συνηθισμένες. Αυτά είναι η οθόνη, η μπαταρία και η κάμερα. Σε κάθε περίπτωση, θα είναι ενδιαφέρον να μάθουμε πόσοι πραγματικά αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν οι ίδιοι τις επισκευές.
Μια πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι αυτό θα είναι μόνο ένα μικρο ποσοστό των πελατών .