Πώς να καθαρίσετε τη μνήμη RAM στο iPhone για να τρέχει πιο γρήγορα (χωρίς jailbreak)

2


Η μνήμη RAM είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια υλικού στο iPhone σας που διατηρεί τη συσκευή σας σε ομαλή λειτουργία. Εάν πιστεύετε ότι το iPhone σας είναι αργό ή η απόδοσή του λείπει, ήρθε η ώρα να καθαρίσετε τη μνήμη RAM και να επιταχύνετε το iPhone σας.

Υπάρχουν κάποιες άλλες μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επιταχύνετε το iPhone σας, όπως επανεκκίνηση και αναγκαστική έξοδο από εφαρμογές . Ωστόσο, ακόμη και με την εισαγωγή της νέας σειράς των iPhone 13 , η διαδικασία παραμένει η ίδια με τους προκατόχους του. Αλλά προτού ξεκινήσουμε, ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά για να κατανοήσουμε λίγο περισσότερο τη μνήμη RAM και γιατί η επαναφορά της είναι επωφελής για εσάς.

Τι είναι η RAM στο iPhone;

Η RAM σημαίνει "μνήμη τυχαίας πρόσβασης" - είναι επίσης γνωστή ως "πτητική μνήμη εργασίας". Με τους απλούστερους όρους, εκεί εκτελούνται όλες οι ενεργές διεργασίες στο iPhone σας.

Το iOS έχει εξαιρετική διαχείριση RAM. Αλλά όταν έχετε πάρα πολλές δραστηριότητες ταυτόχρονα, όπως η εκτέλεση πολλών παιχνιδιών με ένταση γραφικών, η επεξεργασία εφαρμογών, η ροή μέσω LTE κ.λπ. το iPhone σας μπορεί να δυσκολεύεται να συμβαδίσει. ειδικά αν πρόκειται για παλαιότερη συσκευή.

Όταν συμβεί αυτό, θα παρατηρήσετε ότι η απόδοση του iPhone σας γίνεται υποτονική. Το πληκτρολόγιο μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να ανοίξει, μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση στις χειρονομίες ή το πάτημα κουμπιών και το τηλέφωνο μπορεί να ζεσταθεί πολύ για να το χειριστείτε. Σε περιπτώσεις όπως αυτές, η απελευθέρωση της μνήμης RAM μπορεί να είναι μια χρήσιμη λύση.

Τι κάνει η εκκαθάριση της μνήμης RAM στο iPhone;

Η εκκαθάριση της μνήμης RAM απελευθερώνει κάποια επεξεργαστική ισχύ στο iPhone σας. Αυτό γίνεται με την απόρριψη τυχόν περιττών πληροφοριών στο παρασκήνιο. Επιφανειακά, τίποτα δεν αλλάζει, αλλά θα βιώσετε τη διαφορά όταν χειρίζεστε τη συσκευή σας.

Οι μειωμένες πληροφορίες για το χειρισμό, το iPhone σας θα επιταχύνει και θα λειτουργεί πιο ομαλά. Είναι ένας απόλυτα ασφαλής και αποτελεσματικός τρόπος για να ενισχύσετε την απόδοση της συσκευής σας.

Τώρα λοιπόν που έχετε μια βασική ιδέα, ας μάθουμε πώς να επαναφέρετε τη μνήμη RAM σε οποιοδήποτε μοντέλο iPhone .

Πώς να καθαρίσετε τη μνήμη RAM στο iPhone με το AssistiveTouch

Σε νεότερες συσκευές με Face ID, συγκεκριμένα iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max, σειρά iPhone 12, σειρά iPhone 11, iPhone XS, XR και X, μπορείτε να επαναφέρετε τη μνήμη RAM με το AssistiveTouch. Δείτε τι πρέπει να κάνετε:

  1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στη συσκευή σας και πατήστε Προσβασιμότητα .

    Πατήστε Προσβασιμότητα στο iPhone
  2. Τώρα, πατήστε Touch AssistiveTouch .

    Tap-on-Touch-and-Then-Tap-AssistiveTouch-on-iPhone
  3. Ενεργοποιήστε το κουμπί δίπλα στο AssistiveTouch.

    Ενεργοποιήστε το AssistiveTouch στο iPhone
  4. Τώρα επιστρέψτε στις Ρυθμίσεις και πατήστε Γενικά .
  5. Πατήστε Τερματισμός λειτουργίας .

    Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις Πατήστε Γενικά και μετά πατήστε Τερματισμός
  6. Πατήστε μία φορά στο AssistiveTouch κουμπί . Τέλος, αγγίξτε παρατεταμένα το εικονικό Home κουμπί στο AssistiveTouch. Αφήστε το τώρα όταν η οθόνη του iPhone επιστρέψει στην οθόνη κλειδώματος.

    Αγγίξτε και κρατήστε πατημένο το εικονίδιο του κουμπιού αρχικής οθόνης για να διαγράψετε τη μνήμη RAM στα iPhone 11, 11 Pro και 11 Pro Max

Η μνήμη RAM διαγράφηκε επιτυχώς στο iPhone σας. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης εάν σας ζητηθεί.

Πώς να καθαρίσετε τη μνήμη RAM στο iPhone χρησιμοποιώντας τα κουμπιά Home και Power

Σε παλαιότερα iPhone, η εκκαθάριση της μνήμης RAM είναι ταχύτερη, καθώς δεν απαιτεί AssistiveTouch. Ας δούμε τη διαδικασία για τα iPhone 8 και 8 Plus, iPhone 7 και 7 Plus, iPhone SE και iPhone 6s, 6s Plus, 6 και 6 Plus. Δείτε τι πρέπει να κάνετε:

  1. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί τροφοδοσίας  μέχρι να δείτε την επιλογή slide to power off.

    Εκκαθάριση RAM σε παλαιότερο iPhone
  2. Αφήστε το κουμπί λειτουργίας και κρατήστε πατημένο το Home κουμπί για περίπου 5 δευτερόλεπτα.

Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, η οθόνη σας θα αναβοσβήσει κενή, υποδηλώνοντας ότι έχετε διαγράψει επιτυχώς τη μνήμη RAM στο iPhone σας. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας εάν σας ζητηθεί.

Αυτά είναι τα βήματα για να καθαρίσετε τη μνήμη RAM του iPhone.

Tags

Δημοσίευση σχολίου

2Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !