Μερίδιο υιοθέτησης 60% για το iOS 15

Η Mixpanel σημείωσε προηγουμένως ότι η υιοθέτηση του iOS 15 ήταν χαμηλότερη από αυτή του iOS 14 πέρυσι. Πρέπει να πούμε ότι η νέα ενημέρωση περιλαμβάνει τελικά λίγες αξιοσημείωτες νέες δυνατότητες, σε αντίθεση με το iOS 14 για το οποίο είχε συζητηθεί πολύ στα κοινωνικά δίκτυα. Αυτό εξηγήθηκε ιδιαίτερα από τα widgets και το γεγονός ότι έχει ειδοποίηση για τις κλήσεις για να μπορεί κάποιος να συνεχίσει να κάνει κάτι άλλο στο iPhone του κατά τη διάρκεια της κλήσης.

Ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να εξηγήσει την πτώση της υιοθέτησης είναι το γεγονός ότι η Apple «αναγκάζει» λιγότερο τους χρήστες να κάνουν αναβάθμιση στην πιο πρόσφατη έκδοση. Όσοι διαθέτουν iOS 14 μπορούν να παραμείνουν σε αυτό και να συνεχίσουν να λαμβάνουν τις ενημερώσεις ασφαλείας .

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η Apple προσφέρει τη δική της παρακολούθηση για την υιοθέτηση του iOS , αλλά ο όμιλος δεν το έχει ενημερώσει από τον Ιούνιο του 2021. Εκείνη την εποχή , το 85% των iPhone εκτελούσε iOS 14 και το 79% του iPad με iPadOS 14.