Το iPhone θα γίνει τερματικό πληρωμών

Η ιδέα είναι ότι ένας έμπορος δεν βασίζεται πλέον αποκλειστικά σε ένα αποκλειστικό τερματικό πληρωμών. Το iPhone του θα μπορούσε έτσι να είναι αρκετό. Για παράδειγμα, ένας πελάτης θα χτυπούσε απλώς την τραπεζική του κάρτα στο πίσω μέρος του iPhone του εμπόρου για να πραγματοποιήσει μια πληρωμή. Θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιήσει το δικό του iPhone για να πληρώσει για τη συναλλαγή.

Αυτή η τεχνολογία βρίσκεται στα σκαριά από το 2020, όταν η Apple αγόρασε το Mobeewave για περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια. Η καναδική start-up εργαζόταν ήδη πάνω σε αυτήν την τεχνολογία και τώρα η ομάδα της, που έχει ενταχθεί στην Apple, την αναπτύσσει αποκλειστικά για το iPhone.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές εάν αυτή η νέα λειτουργία για τη μετατροπή του iPhone σε τερματικό πληρωμών θα ενσωματωθεί στο Apple Pay ή εάν η Apple θα επιλέξει άλλο όνομα. Το Bloomberg, ωστόσο, διευκρινίζει ότι η ομάδα που εργάστηκε σε αυτό είναι μέρος του τμήματος πληρωμών της Apple.

Το θετικό σημείο είναι ότι όλα τα iPhone θα πρέπει να μπορούν να έχουν αυτήν την καινοτομία. Πράγματι, βασίζεται στο τσιπ NFC και αυτό είναι παρόν από το iPhone 6. Χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά για το Apple Pay όταν κυκλοφόρησε. Επομένως, μια ενημέρωση iOS θα πρέπει να αρκεί για την ενεργοποίηση της νέας δυνατότητας. Μένει να δούμε αν θα είναι με iOS 15.4 ή με iOS 16.