Αύξηση μισθών για τους υπαλλήλους του Apple Store στις ΗΠΑ

Η αύξηση των μισθών στα Apple Stores των ΗΠΑ θα επηρεάσει το προσωπικό πωλήσεων, το προσωπικό του Genius Bar και άλλους. Ωστόσο, ορισμένοι εργαζόμενοι δεν θα δικαιούνται την αύξηση. Φαίνεται ότι οι διευθυντές αποκλείονται από αυτό, για παράδειγμα.

Η Apple αυξάνει τους μισθούς λόγω του πληθωρισμού, της στενής αγοράς εργασίας και των παραπόνων του προσωπικού για τις συνθήκες εργασίας εν μέσω της πανδημίας. Οι περισσότεροι άνθρωποι που λαμβάνουν αύξηση είναι υπάλληλοι που εργάζονταν για την εταιρεία πριν από το 2020.

Η αύξηση θα ισχύει από αυτόν τον μήνα. Ένας πωλητής αναφέρει ότι δικαιούται αύξηση 3 $, η οποία του επιτρέπει πλέον να κερδίζει 25 $ την ώρα. Για έναν Genius που ασχολείται με επισκευές συσκευών, η αύξηση ήταν επίσης 3 $, που του επιτρέπει πλέον να κερδίζει 24 $ την ώρα.

Πριν από λίγες ημέρες, η Apple βελτίωσε τα οφέλη των εργαζομένων για τα Apple Stores των ΗΠΑ . Για παράδειγμα, η εταιρεία θα προσφέρει 12 ημέρες αναρρωτικής άδειας μετ' αποδοχών, έναντι έξι ημερών πριν. Οι ημέρες ασθενείας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άδεια ψυχικής υγείας, ασθένεια ή για να πάτε μέλη της οικογένειας στον γιατρό. Η Apple θα προσφέρει επίσης περισσότερες ημέρες διακοπών, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες μετά από τρία χρόνια απασχόλησης αντί για πέντε. Για πρώτη φορά, ημέρες διακοπών θα προσφερθούν σε υπαλλήλους μερικής απασχόλησης, με την Apple να τους προσφέρει έως και έξι ημέρες αμειβόμενων διακοπών ανά έτος.