Πώς να σαρώσετε έγγραφα στο iPhone 13 με iOS 15

0


Θέλατε να σαρώσετε κάποιο από τα έγγραφά σας αλλά δεν ξέρετε πως να το κανετε? Το iPhone σας θα το κάνει πολύ γρήγορα για εσάς. Ωστόσο, γνωρίζετε ότι το νέο σας iPhone 13 ή iPhone 13 Pro έχει μια κρυφή δυνατότητα που σας επιτρέπει να σαρώσετε ένα έγγραφο; Έτσι, η Apple επέτρεψε στους χρήστες να σαρώσουν ένα έγγραφο εγγενώς με το λειτουργικό σύστημα iOS χωρίς να εγκαταστήσουν εφαρμογές τρίτων. Όπως και στις προηγούμενες εκδόσεις iOS,
το iOS 15 διαθέτει επίσης μια λειτουργία « Σάρωση εγγράφων » ενσωματωμένη στην προεγκατεστημένη εφαρμογή Notes, Files. Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα κρυφά χαρακτηριστικά του iPhone. Λοιπόν, πώς μπορώ να σαρώνω έγγραφα με το iPhone 13 μου; Αυτό το άρθρο σάς δείχνει πώς να σαρώνετε έγγραφα στο iPhone 13 με iOS 15.

Πώς να σαρώσετε έγγραφα στο iPhone 13 με iOS 15

Αυτό το άρθρο σκοπεύει να συζητήσει μερικούς από τους τρεις καλύτερους εγγενείς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να σαρώσετε ένα έγγραφο στο iPhone 13 σας.

  1. Σάρωση εγγράφων με την εφαρμογή Notes στο iPhone 13
  2. Σαρώστε έγγραφα με την εφαρμογή Files στο iPhone 13
  3. Χρησιμοποιήστε την κάμερα Continuity για σάρωση εγγράφων

Ας βουτήξουμε βαθύτερα και ας μάθουμε πώς να σαρώνουμε έγγραφα χρησιμοποιώντας τις προαναφερθείσες εφαρμογές.

Σάρωση εγγράφων με την εφαρμογή Notes στο iPhone 13

Στο πρόσφατο παρελθόν, όταν θέλατε να σαρώσετε οποιοδήποτε τύπο εγγράφου, έπρεπε να χρησιμοποιήσετε έναν σαρωτή με τη βοήθεια υπολογιστή. Αλλά τώρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Notes στο iPhone 13 για να σαρώσετε ένα έγγραφο. Η σάρωση ενός εγγράφου χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Notes είναι διαθέσιμη σε iOS 11 έως iOS 15.

Υπάρχουν επίσης πολλές εφαρμογές που μπορείτε να κατεβάσετε από το App Store, όπως το CamScanner ή το iScanner, που προσφέρει δυνατότητα σάρωσης εγγράφων με την κάμερα του iPhone σας. Ωστόσο, δεν είναι δωρεάν και πρέπει να πληρώσουν κάποια συνδρομή για να λάβουν τη διευκόλυνση. Αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι η λειτουργία είναι επίσης διαθέσιμη στην εφαρμογή Notes στο iOS 15 από προεπιλογή, επιτρέποντάς σας να κάνετε σάρωση. Για παράδειγμα, όταν θέλετε να σαρώσετε τα τιμολόγια, τις αποδείξεις ή τα συμβόλαιά σας, αυτή η εγγενής λειτουργία σάρωσης εγγράφων iPhone που προσφέρεται από την Apple θα εξοικονομήσει χρήματα και χρόνο.

Μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να σαρώσετε ένα έγγραφο στο iPhone 13 με iOS 15.

  • Ανοίξτε την εγγενή εφαρμογή Notes στο iPhone 13/ iPhone 13 Pro Max
  • Προσθέστε μια σημείωση (Απλώς πληκτρολογήστε ό,τι θέλετε)
  • Στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία της εφαρμογής Σημειώσεις
  • Στη συνέχεια, πατήστε το Σάρωση εικονίδιο
  • Στη συνέχεια, η κάμερα θα ανοίξει και θα σαρώσει αυτόματα το έγγραφο (Εάν έχει επιλεγεί η αυτόματη λειτουργία) μόλις κρατήσετε την κάμερα στο χαρτί που θέλετε να σαρώσετε. Εάν έχετε επιλέξει χειροκίνητη λειτουργία, πρέπει να πατήσετε το κουμπί κλείστρου (Ο σαρωτής θα τραβήξει φωτογραφίες αυτόματα όσο κρατάτε την κάμερα πάνω στο έγγραφο)
  • Περικόψτε το έγγραφο (Σύρετε κοντά στις γωνίες για προσαρμογή) και πατήστε Τέλος.
  • Μεταβείτε στο σαρωμένο έγγραφο σε μια αποθηκευμένη σημείωση.
  • Τέλος, μοιραστείτε ή αποθηκεύστε σε αρχεία το σαρωμένο έγγραφό σας ως PDF.

Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος για να σαρώσετε έγγραφα χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Notes που βρίσκεται στην αρχική οθόνη.

  • Πατήστε παρατεταμένα το εικονίδιο της εφαρμογής Σημειώσεις στην αρχική οθόνη μέχρι να εμφανιστεί το μενού περιβάλλοντος της εφαρμογής.
  • Στη συνέχεια, πατήστε « Σάρωση εγγράφου ».
  • Στη συνέχεια, ακολουθήστε τα βήματα 5 έως 8 που αναφέρονται παραπάνω για να σαρώσετε τα έγγραφα.

Σαρώστε έγγραφα με την εφαρμογή Files στο iPhone 13

Ακολουθεί η δεύτερη μέθοδος σάρωσης εγγράφων στο iPhone 13. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εγγενή εφαρμογή iPhone Files για να σαρώσετε έγγραφα ως την εφαρμογή Notes.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Αρχεία στο iPhone 13 ή στο iPhone 13 Pro
  • Στη συνέχεια, πατήστε την καρτέλα « Αναζήτηση » και πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία της εφαρμογής
  • Επιλέξτε « Σάρωση εγγράφων »
  • Στη συνέχεια, η κάμερα θα ανοίξει και θα προσπαθήσει να εντοπίσει ένα έγγραφο στο σκόπευτρο και θα σαρώσει αυτόματα το έγγραφο (Εάν έχει επιλεγεί η αυτόματη λειτουργία) μόλις κρατήσετε την κάμερα στο χαρτί που θέλετε να σαρώσετε. Εάν έχετε επιλέξει χειροκίνητη λειτουργία, πρέπει να πατήσετε το κουμπί κλείστρου (Ο σαρωτής θα τραβήξει φωτογραφίες αυτόματα όσο κρατάτε την κάμερα πάνω στο έγγραφο)
  • Στη συνέχεια, περικόψτε το έγγραφο σύροντας κοντά στις γωνίες, μετά πατήστε Τέλος και Αποθήκευση .
  • Τέλος, μπορείτε να μοιραστείτε το αποθηκευμένο έγγραφο ως PDF.

Χρησιμοποιήστε την κάμερα Continuity για σάρωση εγγράφων

Τόσο το macOS όσο και το iOS διαθέτουν μια ενσωματωμένη δυνατότητα που ονομάζεται Continuity Camera που σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε την κάμερα στο iPhone 13 απευθείας από το Mac σας. Μπορείτε να μεταφέρετε γρήγορα τα σαρωμένα έγγραφά σας απευθείας από το iPhone 13 στο Mac σας χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο.

Η λειτουργία Continuity Camera είναι συμβατή με εγγενείς εφαρμογές όπως Notes, Mail, Messages, TextEdit, Numbers 5.2, Keynote 8.2 και Pages 7.2 ή νεότερη έκδοση με λειτουργικά συστήματα macOS Mojave και iOS 12 ή νεότερη έκδοση.

Για να το δουλέψετε σωστά, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το Mac και το iPhone 13 σας έχουν συνδεθεί στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi και ότι το Bluetooth είναι ενεργοποιημένο. Κυρίως, βεβαιωθείτε ότι και οι δύο συσκευές είναι συνδεδεμένες στον ίδιο λογαριασμό iCloud και ότι είναι ενεργοποιημένος ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων. Δείτε πώς να κάνετε σάρωση με iOS 15 και macOS Big Sur χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Notes.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Notes στο Mac σας (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από τις υποστηριζόμενες εφαρμογές που αναφέρονται παραπάνω)
  • Κάντε κλικ στο Αρχείο > Εισαγωγή από iPhone ή iPad > Σάρωση εγγράφων στη γραμμή μενού. (Κάντε δεξί κλικ ή Control-κλικ στο έγγραφο Mac και επιλέξτε Σάρωση εγγράφων από το μενού.)
  • Στρέψτε την κάμερα του iPhone 13 προς το έγγραφο και αρχίζει να σαρώνει το έγγραφο. Μπορείτε να το εκτελέσετε χειροκίνητα πατώντας το κουμπί κλείστρου.
  • Στη συνέχεια, προσαρμόστε τη θέση της κάμερας ώστε να ταιριάζει στη σελίδα ή περικόψτε μόνο το τμήμα σύροντας τις γωνίες. (Κάντε κλικ στο Keep Scan εάν χρειάζεται να επαναλάβετε τη διαδικασία για να προσθέσετε περισσότερες σαρώσεις ή πατήστε Αποθήκευση.

Αυτά είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη σάρωση εγγράφων στο iPhone 13 με iOS 15.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !