Η Samsung και η Apple υποχωρούν στη Γαλλία

Η Samsung παραμένει ο κορυφαίος πωλητής smartphone στη Γαλλία με μερίδιο 27%. Παρόλα αυτά, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 31% σε σύγκριση με το 2020. Τα Galaxy είχαν λιγότερο ενδιαφέρον για τους Γάλλους, οι οποίοι προτίμησαν κυρίως να στραφούν στην Xiaomi. Ο Κινέζος κατασκευαστής είναι δεύτερος με μερίδιο αγοράς 23%. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 45%. Η Xiaomi δημοσίευσε επίσης ένα tweet για να συγχαρεί τον εαυτό της.

Έρχεται στην τρίτη θέση η Apple  με μερίδιο αγοράς 22%. Η εταιρεία του Tim Cook είναι επομένως πολύ κοντά στη Xiaomi, αλλά η τελευταία τα καταφέρνει ακόμα καλύτερα. Όσον αφορά τις πωλήσεις για το iPhone, είναι μειωμένες κατά 11% στη Γαλλία. 

Το υπόλοιπο του top 5 ολοκληρώνεται με την Oppo στην τέταρτη θέση, με μερίδιο αγοράς 8% και πωλήσεις αυξημένες κατά 71%. Η πέμπτη είναι η Wiko με μερίδιο αγοράς 5% και πωλήσεις μειωμένες κατά 3%.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν η Apple θα καταφέρει να ανέβει στην κατάταξη με τις πωλήσεις iPhone το 2022. Ποιος ξέρει, ίσως το iPhone 14 να βοηθήσει τον κατασκευαστή. Άλλωστε, φήμες λένε ότι το iPhone 14 Pro δεν θα έχει πλέον εγκοπή όπως το ξέρουμε σήμερα . Αυτό μπορεί να ωθήσει μερικούς ανθρώπους να αγοράσουν αυτά τα μοντέλα.