Σοβαρό χτύπημα στο jailbreaking καθώς οι χάκερ πρέπει να εχουν νέες τεχνικές για κάθε έκδοση του iOS

0


Εάν είστε κάποιος που ακολουθεί τα νέα για το jailbreak του iOS, τότε θα ξέρετε ότι ήταν μια δύσκολη διαδρομή για όσους προσπαθούν να αναπτύξουν ένα jailbreak για το iOS 15. Έχουν περάσει πάνω από 6 μήνες από την κυκλοφορία του iOS 15 στο κοινό, αλλά δεν έχουμε δει ακόμη μια δημόσια κυκλοφορία jailbreak απο κάποιο εργαλείο.

Τώρα ο CoolStar, ο οποίος είναι γνωστός χάκερ iOS και κύριος προγραμματιστής πίσω από το Odyssey jailbreak, έγραψε στο Twitter «Η Apple μπορεί να είχε ασχοληθεί πολύ σοβαρά με το jailbreaking σε A12 ή νεότερες συσκευές στο iOS 15», υπονοώντας ότι δεν προσθέτει υποστήριξη jailbreak για τα νεότερα μοντέλα συσκευών iOS που περιλαμβάνει από το iPhone XS και νεότερο και γίνεται όλο και πιο δύσκολο στο iOS 15.

Σύμφωνα με το CoolStar, οι χάκερ πρέπει τώρα να βρουν νέες τεχνικές για την ανάπτυξη jailbreak για κάθε έκδοση του iOS, γεγονός που καθιστά πολύ δύσκολο για τους προγραμματιστές  να δημιουργήσουν ένα jailbreak για iOS 15.

Σε σύγκριση με τις συσκευές A12 ή νεότερες, είναι «σχετικά απλό» για τους χάκερ να δημιουργήσουν jailbreak για συσκευές A9-A11 που περιλαμβάνουν το iPhone X μέχρι το iPhone 6S.

Ο CoolStar λέει ότι το είδε αυτό να έρχεται πέρυσι ενώ εργαζόταν στο Taurine jailbreak . Λέει ότι αυτή η αλλαγή στοχεύει συγκεκριμένα τα jailbreak που βασίζονται σε εφαρμογές, τα οποία είναι τα περισσότερα από τα jailbreak που κυκλοφορούν αυτές τις μέρες.

Αυτές τις μέρες ο CoolStar εξετάζει το @b1n4r1b01 για την ανάπτυξη ενός jailbreak iOS 15.0-iOS 15.1.1.

Ο Jake James αναπτύσσει το δικό του exploit για το jailbreak του iOS 15

Σε άλλες ειδήσεις για το jailbreak, ο Τζέικ Τζέιμς εργάζεται επίσης στη δική του έκδοση του exploit που βασίζεται στην έκδοση του exploit του @b1n4r1b01. Το exploit που έχει δημοσιεύσει στο GitHub διαθέτει υποστήριξη για συσκευές A8-A9 που εκτελούν iOS 15.0 έως iOS 15.2 beta 1.

Σύμφωνα με τον James, το exploit είναι αρκετά αξιόπιστο και δίνει πρόσβαση ανάγνωσης και εγγραφής στον πυρήνα.

Ενώ το exploit υποστηρίζει επί του παρόντος παλαιότερες συσκευές όπως το iPad Air 2, μπορεί να τροποποιηθεί με τη «μέθοδο εικασίας της διεύθυνσης buffer δεδομένων» του @b1n4r1b01 για την υποστήριξη νεότερων συσκευών.

Σε αυτό το σημείο φαίνεται ότι η κυκλοφορία ενός iOS 15 jailbreak θα περιοριστεί στο iOS 15.1.1 Εάν χρησιμοποιείτε αυτήν την έκδοση λειτουργικού συστήματος ή παλαιότερη, τότε καλό είναι να μείνετε στη θέση του και να αποφύγετε την εγκατάσταση νέων εκδόσεων στη συσκευή σας .


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !