Προβλήματα με την εγκατάσταση του macOS 12.3

Οι χρήστες που επιχειρούν να εγκαταστήσουν το macOS 12.3 σε αυτά τα μοντέλα Mac αντιμετωπίζονται με μηνύματα σφάλματος, ατελείωτες επανεκκινήσεις, ακόμη και παγώματα του μηχανήματος. Αρκεί να πούμε ότι αυτή η κατάσταση είναι πραγματικά προβληματική.

Σε περίπτωση που το Mac δεν εκκινήσει μετά την προσπάθεια εγκατάστασης της ενημέρωσης, οι χρήστες πρέπει να θέσουν το Mac τους σε λειτουργία DFU και να το επανεκκινήσουν με μη αυτόματο τρόπο. Αυτή η διαδικασία, ωστόσο, απαιτεί από τους χρήστες να έχουν ένα δεύτερο συμβατό Mac για να αναβιώσουν τον κλειδωμένο υπολογιστή τους. Και όπως θα περίμενε κανείς, τα περισσότερα σπίτια έχουν μόνο ένα Mac. Η τελευταία προσπάθεια είναι να πάτε στο Apple Store.

Ακόμη και μια επίσκεψη στο Apple Store δεν εγγυάται την επιστροφή στο κανονικό για το Mac. Οι τεχνικοί δεν έχουν (προς το παρόν τουλάχιστον) κάποιο συγκεκριμένο εργαλείο για να ξεμπλοκάρουν την κατάσταση. Μπορεί να προσπαθήσουν να αντικαταστήσουν ξανά τη μητρική πλακέτα, αλλά τίποτα δεν εγγυάται ότι το Mac θα είναι ξανά λειτουργικό.

Με βάση τα σχόλια, υπάρχει ένα ιδιαίτερο πρόβλημα με την εγκατάσταση του macOS 12.3 στα MacBook Pro 14 και 16 ιντσών, αυτά που κυκλοφόρησαν το φθινόπωρο. Η Apple δεν έχει κάνει ακόμη ένα δημόσιο σχόλιο για αυτό το σημαντικό ζήτημα.