Μοιραστείτε άμεσα τους κωδικούς πρόσβασης των Wi-Fi από το iPhone σας σε άλλες κοντινές συσκευές της Apple

0

Αν δεν έχετε απεριόριστα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, πιθανότατα να συνδέετε το iPhone σας σε κάθε δίκτυο Wi-Fi που συναντάτε. Θα μπορούσε να είναι ένα τοπικό καφέ, μια δημόσια βιβλιοθήκη ή απλώς ένα μέρος ενός φίλου. Όπου κι αν είναι, θα πρέπει να ζητήσετε τον κωδικό πρόσβασης του σημείου πρόσβασης, εάν πρόκειται για ασφαλές δίκτυο, και αυτό μπορεί να είναι ενοχλητικό εάν το μέρος είναι απασχολημένο ή ο ιδιοκτήτης έχει ξεχάσει τα διαπιστευτήρια. Ευτυχώς, η Apple έχει μια λύση για αυτό το πρόβλημα.

Εφόσον κάποιος που είναι συνδεδεμένος ή ήταν προηγουμένως συνδεδεμένος στο δίκτυο Wi-Fi στο οποίο θέλετε να εγγραφείτε και έχει iPhone, iPad, iPod touch ή Mac, το iPhone σας μπορεί απλώς να ζητήσει από τη συσκευή Apple του να του παραδώσει τον κωδικό πρόσβασης. Και λειτουργεί το ίδιο εάν είστε αυτός που μοιράζεται τη σύνδεση με άλλους. Μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε αυτήν την υπηρεσία για να μοιράζεστε τους κωδικούς πρόσβασης μεταξύ των δικών σας συσκευών Apple, επομένως πρέπει να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης μόνο μία φορά με μη αυτόματο τρόπο.

Έτσι δεν χρειάζεται πλέον να γράφετε και να πληκτρολογείτε μεγάλους, περίπλοκους κωδικούς πρόσβασης . Μην ανησυχείτε πια εάν κάποιος φίλος δεν γνωρίζει τον κωδικό πρόσβασής σας .

Απαιτήσεις

Η δυνατότητα, που προηγουμένως ονομαζόταν "Share Your Wi-Fi", εισήχθη στο iOS 11 και λειτουργεί σχεδόν με τον ίδιο τρόπο στο iOS 15 όπως τότε, μόνο που οι απαιτήσεις είναι ελαφρώς διαφορετικές.

  • Λειτουργεί μόνο από και προς μια συσκευή iPhone, iPad, iPod touch ή Mac.
  • Και οι δύο συσκευές πρέπει να εκτελούν το iOS 15 ή μεταγενέστερη έκδοση, iPadOS 15 ή μεταγενέστερη έκδοση ή macOS High Sierra ή μεταγενέστερη έκδοση.
  • Και οι δύο συσκευές χρειάζονται Wi-Fi και Bluetooth ενεργοποιημένα και εντός εμβέλειας.
  • Απενεργοποιήστε το Personal Hotspot σε οποιαδήποτε συσκευή, εάν είναι ενεργό.
  • Βεβαιωθείτε ότι η διεύθυνση email που είναι συνδεδεμένη με το Apple ID σας βρίσκεται στην εφαρμογή Επαφές του άλλου ατόμου και ότι η δική του βρίσκεται στη δική σας. Είναι μια περίεργη απαίτηση, καθώς καθιστά λιγότερο πιθανό να βοηθήσετε ή να βοηθηθείτε από άτομα που δεν γνωρίζετε, αλλά θα αποτρέψει κάποιον με κακόβουλες προθέσεις από το να ενταχθεί στο δίκτυο και να προκαλέσει τον όλεθρο.

Υπάρχουν τέσσερα βήματα παρακάτω, αλλά τα βήματα 1-3 μπορούν να εκτελεστούν με οποιαδήποτε σειρά.

Βήμα 1 Επιλέξτε το Δίκτυο Wi-Fi στη συσκευή σύνδεσης

Σε iPhone, iPad, iPod touch ή Mac που χρειάζεται πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ανοίξτε τις ρυθμίσεις Wi-Fi, επιλέξτε το δίκτυο που θέλετε να συνδεθείτε και Enter Password θα εμφανιστεί η οθόνη Δεν χρειάζεται να είναι το ίδιο δίκτυο Wi-Fi που χρησιμοποιεί το άλλο iPhone, iPad, iPod touch ή Mac, αλλά τα διαπιστευτήρια του δικτύου πρέπει να αποθηκευτούν στο "Τα δίκτυά μου" στη συσκευή κοινής χρήσης. 

Βήμα 2 Ξεκλειδώστε τη συσκευή κοινής χρήσης

Το iPhone, το iPad, το iPod touch ή το Mac με κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης πρέπει να ξεκλειδωθεί για να επικοινωνεί σωστά με τη συσκευή σύνδεσης. Εάν είναι η συσκευή σας και είναι κλειδωμένη, χρησιμοποιήστε το Face ID , Touch ID ή τον κωδικό πρόσβασης για να το ξεκλειδώσετε. Αν ανήκει σε κάποιον άλλο, ζητήστε του  να κάνει το ίδιο.

Βήμα 3 Μετακινήστε τις συσκευές πιο κοντά

Οι δύο συσκευές πρέπει να είναι αρκετά κοντά μεταξύ τους για να επικοινωνούν. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να απέχουν περισσότερο απο 10 μέτρα μεταξύ τους. Ωστόσο, θα έχετε πολύ καλύτερη επιτυχία εάν είναι ακόμη πιο κοντά.

Βήμα 4 Μοιραστείτε τον κωδικό πρόσβασης και συνδεθείτε στο δίκτυο

Εάν το αίτημα κωδικού πρόσβασης λειτουργεί, θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο "Κωδικός πρόσβασης Wi-Fi" στη συσκευή κοινής χρήσης. Θα ρωτήσει, "Θέλετε να μοιραστείτε τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi για το "[Όνομα δικτύου]" με το [Όνομα επαφής ή συσκευής];

Μόλις επιλεγεί "Κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης" στο μήνυμα προτροπής, η συσκευή θα στείλει τον κωδικό πρόσβασης στη συσκευή σύνδεσης και το μήνυμα θα αλλάξει σε "Ολοκληρώθηκε: Κοινοποιήθηκε με επιτυχία ο κωδικός πρόσβασης Wi-Fi". Επιλέξτε "Τέλος" για έξοδο. 

Ο κωδικός πρόσβασης που αποστέλλεται από τη συσκευή κοινής χρήσης θα συμπληρώσει αυτόματα το πεδίο κωδικού πρόσβασης στη συσκευή σύνδεσης. Δεν είναι καν απαραίτητο να επιλέξετε "Συμμετοχή", καθώς θα το κάνει αυτό για εσάς. 

Πρέπει να είναι αυτονόητο ότι εάν δεν εμπιστεύεστε το άτομο που ζητά άδεια να συνδεθεί σε ένα δίκτυο Wi-Fi που θυμάται η συσκευή σας, κλείστε το αίτημα. Αν και δεν θα μπορούν να δουν τον κωδικό πρόσβασης στη συσκευή τους, μπορεί να αποθηκευτεί στο Keychain τους και θα μπορούν να τον δουν στο Mac τους.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !