Η Apple μας λέει ότι το 20% των υλικών που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα της ανακυκλώνονται

0


Η Apple
παρέχει νέες λεπτομέρειες σχετικά με τη στρατηγική της για να μειώσει το αποτύπωμα του CO2 που θα την οδηγήσει σε ουδετερότητα άνθρακα έως το 2030. Η ανακύκλωση είναι ένα από τα βασικά σημεία αυτής της «πράσινης» στρατηγικής και η Apple έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο στο θέμα εδώ και χρόνια. Η Apple ανακοινώνει ότι εισήγαγε την πιστοποίηση ανακύκλωσης GOLD και διπλασίασε τη χρήση ανακυκλωμένου βολφραμίου, κοβαλτίου και σπάνιων γαιών.

Σύμφωνα με την Έκθεση Περιβαλλοντικής Προόδου του 2022 που μόλις κυκλοφόρησε από την Apple, σχεδόν το 20% όλων των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν στα προϊόντα της Apple το 2021 προήλθαν από ανακύκλωση. Αναλυτικά, το 59% του συνόλου του αλουμινίου που χρησιμοποιείται το 2021 στα προϊόντα της Apple προέρχεται απευθείας από την ανακύκλωση, ενώ για το πλαστικό αντιπροσωπεύει μόνο το 4% της παραγόμενης συσκευασίας, μείωση του όγκου πλαστικού της τάξης του 75% σε 5 χρόνια!

Η έκθεση επισημαίνει επίσης τα ακόλουθα σημεία:

Το 4% πιστοποιημένα ανακυκλωμένα στοιχεία σπάνιων γαιών, μια σημαντική αύξηση από τότε που η Apple εισήγαγε ανακυκλωμένα στοιχεία σπάνιων γαιών στις συσκευές της.
30% πιστοποιημένος ανακυκλωμένος κασσίτερος, με όλες τις νέες συσκευές iPhone, iPad, AirPods και Mac που περιέχουν 100% ανακυκλωμένο κασσίτερο στη συγκόλληση των κύριων λογικών πλακών τους.
13% πιστοποιημένο ανακυκλωμένο κοβάλτιο, που χρησιμοποιείται σε μπαταρίες iPhone που μπορούν να αποσυναρμολογηθούν από το ρομπότ ανακύκλωσης Daisy της Apple και να τεθούν ξανά στην αγορά.

Αυτά τα στοιχεία παραμένουν πολύ ανεπαρκή, αλλά μπορούμε να στοιχηματίσουμε μια εικόνα ότι κανένας ανταγωνιστής της Apple δεν τα πάει καλύτερα επί του παρόντος.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !