Οι Ουκρανοί εντοπίζουν τα Ρωσικά στρατεύματα απο τα Apple Airpods

0

Οι Ουκρανοί βρίσκουν τρόπους να αγωνίζονται ενάντια στη ρωσική εισβολή. Από αυτή την άποψη, αξίζει να σημειωθεί πώς χρησιμοποιούν την τεχνολογία και για τα gadgets που χρησιμοποιούμε καθημερινά, οπως για παράδειγμα, τα Apple AirPods.


ουκρανία airpods

Τα AirPods της Apple βοηθούν τους Ουκρανούς για να εντοπίζουν τα Ρωσικά στρατεύματα

Υπήρξαν μυριάδες αναφορές ότι τα ρωσικά στρατεύματα λεηλάτησαν σχεδόν τα πάντα στην Ουκρανία, κλέβοντας πολύτιμα gadgets τεχνολογίας συμπεριλαμβανομένων των Apple AirPods. Αλλά αυτό που έκαναν οι Ουκρανοί είναι ότι χρησιμοποίησαν τη λειτουργία «Find Me» για να παρακολουθήσουν τα ίχνη των ρωσικών στρατευμάτων.

Όπως γνωρίζετε, η λειτουργία «Find Me» επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν και να βρίσκουν τα AirPods. Στην πραγματικότητα, η Apple έχει αναπτύξει αυτή τη δυνατότητα για να βοηθήσει τους χρήστες της Apple να βρίσκουν τα χαμένα AirPods τους. Αλλά κανείς δεν τους επέτρεψε να χρησιμοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα για άλλους σκοπούς. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Όπως είπε ο σύμβουλος του αρχηγού της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας, οι Ουκρανοί χρησιμοποίησαν αυτό το χαρακτηριστικό για να παρακολουθήσουν την κατεύθυνση προς την οποία πηγαίνουν τα ρωσικά στρατεύματα όταν φεύγουν από το Κίεβο. Αποδείχθηκε ότι τα ρωσικά στρατεύματα κινήθηκαν πέρα ​​από τα σύνορα και πίσω στην ασφάλεια της γειτονικής Λευκορωσίας.

Apple AirTags χρησιμοποιούνται επίσης για τον ίδιο λόγο αλλα για άλλους σκοπούς

Όταν μιλάμε για τη δυνατότητα παρακολούθησης διαφόρων προϊόντων της Apple, θα πρέπει να θυμηθούμε την περίπτωση που οι κλέφτες τοποθέτησαν AirTag σε «οχήματα υψηλής τεχνολογίας για να μπορούν αργότερα να τα εντοπίσουν και να τα κλέψουν». Φυσικά, δεν πρέπει να υποτιμούμε αυτό το χαρακτηριστικό γιατί μπορεί να είναι αρκετά χρήσιμο σε πολλές περιπτώσεις. Ας πούμε, οι γονείς συνήθως το προσαρτούν στα υπάρχοντα των παιδιών τους για να γνωρίζουν πού βρίσκονται. Αλλά όταν η Apple παρουσίασε το AirTag τον Απρίλιο του περασμένου έτους, οι ομάδες απορρήτου προέβλεψαν ότι οι συσκευές μπορεί να υποκινούν μια νέα μορφή καταδίωξης.

Προς το παρόν, μετά από τόσες πολλές καταγγελίες, οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα AirTags θα μπορούσαν να προκαλέσουν πιο εκτεταμένα προβλήματα που σχετίζονται με την παρακολούθηση με δυνατότητα τεχνολογίας. Για παράδειγμα, οι συσκευές που τροφοδοτούνται από το Apple iOS μπορούν να ανιχνεύσουν ένα ψηφιακό σήμα που εκπέμπουν.

Έτσι, από τη μια πλευρά, εταιρείες όπως η Apple αναπτύσσουν και προσθέτουν μια νέα δυνατότητα για να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη. Αλλά από την άλλη πλευρά, αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα απορρήτου .Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !