Η Apple
δημοσιεύει σήμερα τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους του 2022. Στο ημερολόγιό μας, αυτό αντιστοιχεί στην περίοδο από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο.

Τα οικονομικά αποτελέσματα της Apple για το δεύτερο τρίμηνο του 2022

Αυτό το τρίμηνο χαρακτηρίστηκε από την κυκλοφορία ορισμένων προϊόντων της Apple. Υπήρχε το Mac Studio, το Studio Display, το iPhone SE 3 (2022), το iPad Air 5 και ένα νέο πράσινο χρώμα για τα iPhone 13 και iPhone 13 Pro.

Τα έσοδα της Apple ήταν 97,28 δισεκατομμύρια δολάρια, από 89,58 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από ένα χρόνο, σημειώνοντας αύξηση 8,61%. Αυτό είναι ένα νέο ρεκόρ για το δεύτερο τρίμηνο. Τα καθαρά κέρδη ήταν 25,01 δισ. $, έναντι 23,63 δισ. $ προηγουμένως, αυξημένα κατά 5,84%. Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 1,52 δολάρια, αυξημένα κατά 8,57%. Από την πλευρά τους, οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 93,89 δισεκατομμυρίων δολαρίων και κέρδη ανά μετοχή 1,43 δολάρια. Ως εκ τούτου, ο κατασκευαστής κατάφερε να ξεπεράσει τις προσδοκίες.

Εδώ είναι η λεπτομέρειες:

  • iPhone: 50,57 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα ( +5,49% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο)
  • Mac: 10,44 δισεκατομμύρια $ ( +14,65% )
  • iPad: 7,65 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα ( -2,06% )
  • Apple Watch και άλλα αξεσουάρ: 8,81 δισεκατομμύρια $ ( +12,38% )
  • Υπηρεσίες (iCloud, Apple Music, App Store κ.λπ.): 19,82 δισεκατομμύρια $ ( +17,28% )

Μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων, η δράση της Apple είναι σε άνοδο 2,05% στα 167 δολάρια μετά τη συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο.

Οι αντιδράσεις των ηγετών

«Τα αποτελέσματα ρεκόρ αυτό το τρίμηνο αποτελούν απόδειξη της αμείλικτης εστίασης της Apple στην καινοτομία και της ικανότητάς μας να δημιουργούμε τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες στον κόσμο », δήλωσε ο Tim Cook. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε την ισχυρή ανταπόκριση των πελατών στα νέα προϊόντα μας, καθώς και την πρόοδο που σημειώνουμε προς την κατεύθυνση της ουδέτερης εκπομπής άνθρακα σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού και τα προϊόντα μας έως το 2030. Δεσμευόμαστε, όπως πάντα, να είμαστε μια δύναμη για το καλό στον κόσμο — τόσο σε αυτό που δημιουργούμε όσο και σε αυτό που αφήνουμε πίσω », πρόσθεσε το αφεντικό της Apple.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τα ρεκόρ των επιχειρηματικών μας αποτελεσμάτων τριμήνου Μαρτίου, καθώς σημειώσαμε ρεκόρ εσόδων από υπηρεσίες όλων των εποχών και ρεκόρ εσόδων τριμήνου Μαρτίου για iPhone, Mac και φορητές συσκευές, σπίτι και αξεσουάρ. Η συνεχιζόμενη ισχυρή ζήτηση των πελατών για τα προϊόντα μας μας βοήθησε να φτάσουμε στο υψηλό όλων των εποχών για την εγκατεστημένη βάση των ενεργών συσκευών μας », δήλωσε ο Luca Maestri, Chief Financial Officer της Apple. «Η ισχυρή λειτουργική μας απόδοση δημιούργησε περισσότερα από 28 δισεκατομμύρια δολάρια σε ταμειακές ροές από τις δραστηριότητες και μας επέτρεψε να επιστρέψουμε σχεδόν 27 δισεκατομμύρια δολάρια στους μετόχους μας κατά τη διάρκεια του τριμήνου », πρόσθεσε.

Όπως συμβαίνει εδώ και δύο χρόνια, δεν υπάρχουν προβλέψεις για το τρέχον τρίμηνο. Αυτό εξηγείται από τον Covid-19 και τις αβεβαιότητες που προκύπτουν.