Δορυφορική συνδεσιμότητα για το Apple Watch Series 8;

Οι πρώτες φήμες έκαναν λόγο για δορυφορική σύνδεση με το iPhone 13 . Αυτό δεν έχει υλοποιηθεί, αλλά νέες ενδείξεις υποδηλώνουν ότι θα είναι για το iPhone 14 και το Apple Watch Series 7. Η ιδέα θα ήταν να προσφέρουμε μια εναλλακτική λύση στο σύστημα inReach Explorer της Garmin και στο SPOT.

Τον Φεβρουάριο, η Globalstar (συνεργάτης της Apple) είπε ότι είχε καταλήξει σε συμφωνία για την αγορά 17 νέων δορυφόρων για την τροφοδοσία "συνεχών δορυφορικών υπηρεσιών" σε πελάτη  που την είχε πληρώσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Ο εν λόγω πελάτης δεν έχει δημοσιοποιηθεί, αλλά όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η Apple και η Globalstar είναι συνεργάτες, γεγονός που μπορεί να υποδηλώνει ότι ο πελάτης δεν είναι άλλος από τον κατασκευαστή του iPhone.

Παρεμπιπτόντως, σε τι θα χρησίμευε η δορυφορική επικοινωνία; Θα μπορούσε να καταστήσει δυνατή την επικοινωνία με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ή την αποστολή σύντομων μηνυμάτων σε επαφές έκτακτης ανάγκης όταν βρίσκεστε εκτός εμβέλειας του δικτύου κινητής τηλεφωνίας (2G, 3G, 4G, 5G).

Έτσι φαίνεται πως είναι μάλλον σε καλό δρόμο για τη λειτουργικότητα να είναι παρούσα με το iPhone 14. Όσο για το ρολόι, θα ήταν με το Apple Watch Series 8 του 2022 ή το Series 9 του 2023. Πρέπει να πούμε ότι το ρολόι είναι μικρότερο από το τηλέφωνο, κάτι που δεν θα πρέπει να βοηθάει στην τοποθέτηση των απαραίτητων εξαρτημάτων (επιπλέον και των υπολοίπων).