Εάν
η εφαρμογή Χάρτες είναι τόσο φιλικοί στο iOS σε σύγκριση με τους γιγαντιαίους Χάρτες Google , αυτό οφείλεται ίσως και κυρίως στην «ελάχιστη» ενσωμάτωση των Χαρτών Google στο οικοσύστημα της Apple . Η Google μόλις ανακοίνωσε πολλές βελτιώσεις που θα πρέπει να αντισταθμίσουν σε μεγάλο βαθμό την καθυστέρηση των Χαρτών Google σε αυτό το σημείο. Έτσι, θα είναι (επιτέλους!) δυνατός ο έλεγχος των Χαρτών Google μέσω Siri, η εκκίνηση αναζήτησης στους Χάρτες Google (φωνητικά!) μέσω Συντομεύσεων, χωρίς να ξεχνάμε τα νέα widget που θα εμφανίζουν, για παράδειγμα, την πρόταση για μια νέα διαδρομή σε εξέλιξη διαδρομή, ώρα άφιξης στον προορισμό κ.λπ.
 

Οι βελτιώσεις των Χαρτών Google επηρεάζουν επίσης και την εφαρμογή watchOS. Θα είναι τελικά δυνατό να ζητήσετε οδηγίες απευθείας από το Apple Watch και θα υπάρξει ακόμη και μια νέα επιπλοκή την "Επιστροφή στο σπίτι" .

Άλλες ενημερώσεις αφορούν τις εκδόσεις iOS και Android των Χαρτών Google, όπως η εμφάνιση των φωτεινών σηματοδοτών και τα νέα POI (σημεία ενδιαφέροντος). Αυτές οι βελτιώσεις θα είναι διαθέσιμες μέσα σε λίγες εβδομάδες.