Πόση RAM έχει το iPhone μου;

0


Όπως σε κάθε ισχυρό υπολογιστή, η RAM είναι ένα σημαντικό στοιχείο και στο iPhone. Αν και η ποσότητα της μνήμης RAM μπορεί να μην φαίνεται τόσο σημαντική σε ένα iPhone όσο σε άλλα smartphone, χάρη στην ανώτερη διαχείριση ς τημνήμης RAM του iOS, εξακολουθεί να παίζει ζωτικό ρόλο στην απόδοση της συσκευής σας.

Εάν είστε περίεργοι και θέλετε να μάθετε ακριβώς πόση RAM διαθέτει το iPhone σας, τότε έχετε φτάσει στη σωστή σελίδα, καθώς αυτό ακριβώς πρόκειται να μιλήσουμε σε αυτό το άρθρο.

Τι κάνει η RAM σε ένα iPhone;

Η RAM σημαίνει μνήμη τυχαίας πρόσβασης και είναι ένα μέρος όπου μια υπολογιστική συσκευή εκτελεί τις τρέχουσες διεργασίες της. Όταν χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή στο iPhone σας ενώ η μουσική παίζει στο παρασκήνιο, όλες αυτές οι διεργασίες αποθηκεύονται και χειρίζονται στη μνήμη RAM.

Το iOS διατηρεί επίσης τις διεργασίες που εκτελούνται στη μνήμη RAM στο παρασκήνιο για να σας παρέχει γρήγορη πρόσβαση στην τελευταία κατάσταση χρήσης μιας εφαρμογής. Έτσι, όταν ανοίγετε το Safari και η ιστοσελίδα είναι ακόμα φορτωμένη, αυτές οι πληροφορίες αποθηκεύτηκαν προσωρινά στη μνήμη RAM όλο αυτό το διάστημα.

Δεδομένου ότι η μνήμη RAM είναι περιορισμένη, το iOS συνεχίζει να σκοτώνει ή να διαγράφει παλαιότερες και αχρησιμοποίητες διαδικασίες για να ελευθερώσει μνήμη για πιο σημαντικές εργασίες. Ίσως να έχετε παρατηρήσει ότι όταν ανοίγετε πολλές εφαρμογές και επιστρέφετε σε μια εφαρμογή που δεν έχετε χρησιμοποιήσει εδώ και πολύ καιρό, το iOS πρέπει να φορτώσει ξανά το περιεχόμενό του. Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές όταν ανοίγετε ξανά το πρόγραμμα περιήγησης Safari αφού χρησιμοποιήσετε πολλές εφαρμογές μετά από αυτό.

Πόση RAM έχει το iPhone μου;

Επιστρέφοντας στην κύρια ερώτησή μας, εδώ είναι όλα τα μοντέλα iPhone και πόση RAM έχει καθένα από αυτά τα μοντέλα. Αυτή η λίστα περιέχει πληροφορίες για το πόση RAM είχε κάθε iPhone που κυκλοφόρησε ποτέ. Αν αναρωτιόσασταν πόση RAM διαθέτει το iPhone 13 ή οποιοδήποτε παλαιότερο μοντέλο iPhone, εδώ είναι η απάντησή σας.

Ρίξτε μια ματιά σε αυτήν τη λίστα για να μάθετε για την περισσότερη μνήμη RAM σε ένα iPhone.

Μοντέλο iPhone Ram
iPhone 13 Pro Max 6GB
iPhone 13 Pro 6GB
iPhone 13 4 γιγαμπάιτ
iPhone 13 mini 4 γιγαμπάιτ
iPhone 12 Pro Max 6GB
iPhone 12 Pro 6GB
iPhone 12 4 γιγαμπάιτ
iPhone 12 mini 4 γιγαμπάιτ
iPhone 11 Pro Max RAM 4 γιγαμπάιτ
iPhone 11 Pro RAM 4 γιγαμπάιτ
iPhone 11 RAM 4 γιγαμπάιτ
iPhone SE 2020 RAM 3GB
iPhone XS Max RAM 4 γιγαμπάιτ
iPhone XS RAM 4 γιγαμπάιτ
iPhone XR RAM 3GB
iPhone X RAM 3GB
iPhone 8 Plus RAM 3GB
iPhone 8 RAM 2GB
iPhone 7 Plus RAM 3GB
iPhone 7 RAM 2GB
iPhone SE RAM 2GB
iPhone 6s Plus RAM 2GB
Μνήμη RAM iPhone 6s 2GB
iPhone 6 Plus RAM 1GB
iPhone 6 RAM 1GB
Μνήμη RAM iPhone 5s 1GB
iPhone 5c RAM 1GB
iPhone 5 RAM 1GB
Μνήμη RAM iPhone 4s 512MB
iPhone 4 RAM 512MB
iPhone 3GS RAM 256MB
iPhone 3G RAM 128MB
iPhone 2G RAM 128MB

Η παραπάνω λίστα είναι αρκετά συναρπαστική ειδικά όταν κοιτάξετε τη μνήμη RAM στα iPhone που κυκλοφόρησαν πριν από το iPhone 5. Μπορούμε να δούμε ότι η Apple ξεκίνησε με μόλις 128MB και το διπλασίασε με το iPhone 3GS.

Στη συνέχεια, όταν κυκλοφόρησε το iPhone 4, διπλασιάστηκε για άλλη μια φορά στα 512MB. Στη συνέχεια ήρθε το iPhone 5 δύο χρόνια αργότερα με 1 GB RAM και δεν ήταν παρά μόνο το iPhone 6s, το οποίο κυκλοφόρησε σχεδόν 3 χρόνια αργότερα, όταν η Apple διπλασίασε τη μνήμη RAM ξανά στα 2 GB.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο για τη μνήμη RAM στο iPhone είναι ότι με το iPhone 7 Plus και το iPhone 8 Plus η Apple αποφάσισε να δώσει στα μεγαλύτερα μοντέλα 1 GB περισσότερη RAM από τα μικρότερα αντίστοιχα. Ακόμα και τα περσινά iPhone XS και iPhone XR είχαν διαφορετική ποσότητα μνήμης RAM.

Ωστόσο, αυτό άλλαξε με τη σειρά iPhone 11, καθώς η Apple έδωσε τελικά σε όλα τα μοντέλα 4 GB RAM.

Σε νεότερα iPhone, όπως το iPhone 13 Pro Max, το iPhone 13 Pro, το iPhone 12 Pro Max και το iPhone 12 Pro, η Apple έχει δώσει 6 GB RAM. Ενώ το iPhone 13 και το iPhone 12 έχουν και τα δύο 4 GB RAM.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !