Το iPhone 13 τα πάει καλά από πλευράς πωλήσεων, ακόμη και πολύ καλύτερα από άλλες χρονιές Αλλά ένα μοντέλο από τα τέσσερα δεν τα καταφέρνει οπως φαίνεται και  είναι το iPhone 13 mini. Είναι ξεκάθαρα πίσω από τα μεγάλα αδέρφια του.

Σοβαρή δυσκολία για το iPhone 13 mini

Η εταιρεία Consumer Research Intelligence Partners ( CIRP ) αποκαλύπτει τα δεδομένα για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τα τέσσερα μοντέλα iPhone 13 αντιπροσώπευαν το 71% των πωλήσεων iPhone τον Μάρτιο. Το πιο δημοφιλές μοντέλο είναι το iPhone 13 6,1 ιντσών με 38% των πωλήσεων. Τα iPhone 13 Pro και 13 Pro Max είναι πίσω. Και το iPhone 13 mini είναι πολύ πίσω με μόλις 3% των πωλήσεων (το iPhone 12 mini βρίσκεται επίσης στο 3%). Καταλαβαίνουμε τώρα γιατί η Apple σκοπεύει να εγκαταλείψει το μίνι μοντέλο από το iPhone 14 .

Είναι η νέα σειρά πιο δημοφιλής από την παλιά; Η απάντηση είναι πως ναι. Την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο, τα διάφορα iPhone 12 αντιπροσώπευαν το 61% των πωλήσεων. Επίσης, το iPhone 13 των 6,1 ιντσών ξεπερνά τις πωλήσεις του iPhone 11 και του iPhone 12 όταν ήταν το καθένα τα πιο πρόσφατα μοντέλα την Άνοιξη του 2020 και την Άνοιξη του 2021.

Η CIRP προσθέτει ότι οι συνήθειες αλλαγής τηλεφώνων έχουν αλλάξει με τα χρόνια:

Μετά από αρκετά χρόνια που οι αγοραστές διατήρησαν το προηγούμενο τηλέφωνό τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, οι χρήστες διατηρούν τώρα το προηγούμενο τηλέφωνό τους για λιγότερο. Το πρώτο τρίμηνο του 2022, το 20% των αγοραστών δήλωσαν ότι κράτησαν το παλιό τους τηλέφωνο για τρία ή περισσότερα χρόνια, σε σύγκριση με 34% τον Μάρτιο του 2021. Το 47% των αγοραστών δήλωσε ότι κράτησε το προηγούμενο τηλέφωνό του για δύο χρόνια ή λιγότερο, σε σύγκριση με 35 % κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021.