Το Twitter επισημοποιεί την εξαγορά του από τον Έλον Μασκ έναντι 44 δισ. δολαρίων

0


Το Twitter
ανακοίνωσε σήμερα ότι επικύρωσε την προσφορά εξαγοράς του από τονΈλον Μασκ, η οποία ανέρχεται σε 44 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 54,20 δολάρια ανά μετοχή. Το αφεντικό της Tesla και της SpaceX είναι λοιπόν ο νέος ιδιοκτήτης του κοινωνικού δικτύου, το οποίο θα γίνει ιδιωτική εταιρεία και δεν θα είναι πλέον εισηγμένη στο χρηματιστήριο.

Ο Έλον Μασκ αγοράζει το Twitter, είναι επίσημο!

Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε αρχικά την προσφορά εξαγοράς του στις 14 Απριλίου . Το ποσό που ανακοινώθηκε ήταν ήδη 54,20 $ ανά μετοχή, το οποίο αντιπροσώπευε σημαντικό μερίδιο σε σχέση με την προηγούμενη τιμή. Η διαδικτυακή πλατφόρμα είχε αρχικά δείξει σημάδια ότι δεν ενδιαφερόταν απαραίτητα για αυτή την προσφορά.  Όμως η κατάσταση εξελίχθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο με νέες συζητήσεις.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, οι μέτοχοι του Twitter θα λάβουν 54,20 δολάρια σε μετρητά για κάθε μετοχή της διαδικτυακής πλατφόρμας που κατέχουν μετά το κλείσιμο της προτεινόμενης συναλλαγής. Η τιμή αγοράς αντιπροσωπεύει ένα premium 38% στην τιμή κλεισίματος της μετοχής του Twitter την 1η Απριλίου 2022, η οποία ήταν η τελευταία ημέρα συναλλαγών πριν ο Έλον Μασκ αποκαλύψει το μερίδιο του περίπου 9% στο Twitter.

Ο Έλον Μασκ έχει εξασφαλίσει 25,5 δισεκατομμύρια δολάρια πλήρως δεσμευμένο χρέος και δάνειο με περιθώριο κέρδους και παρέχει δέσμευση κεφαλαίου περίπου 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Δεν υπάρχουν όροι χρηματοδότησης στο κλείσιμο της συναλλαγής.

Το διοικητικό συμβούλιο του Twitter ενέκρινε ομόφωνα την εξαγορά από τον Έλον Μασκ για 44 δισεκατομμύρια δολάρια. Το κοινωνικό δίκτυο αναμένει ότι η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί εντός του 2022, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες. Απαιτεί πλέον την έγκριση των μετόχων του Twitter, τη λήψη των ισχυόντων ρυθμιστικών εγκρίσεων και την ικανοποίηση άλλων συνήθων όρων κλεισίματος.

Δηλώσεις αρχηγών

Ο Bret Taylor, Πρόεδρος του Ανεξάρτητου Διοικητικού Συμβουλίου του Twitter, δήλωσε:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Twitter διεξήγαγε μια στοχαστική και περιεκτική διαδικασία για να αξιολογήσει την πρόταση του Elon με σκόπιμη εστίαση στην αξία, τη βεβαιότητα και τη χρηματοδότηση. Η προτεινόμενη συναλλαγή θα δημιουργήσει ένα σημαντικό μπόνους μετρητών και πιστεύουμε ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για τους μετόχους του Twitter.

Ο Parag Agrawal, το αφεντικό του κοινωνικού δικτύου, αναφέρει:

Το Twitter έχει έναν σκοπό και συνάφεια που επηρεάζει ολόκληρο τον κόσμο. Βαθιά περήφανοι για τις ομάδες μας και εμπνευσμένοι από τη δουλειά που δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική.

Και τέλος, ο ίδιος ο Έλον Μασκ:

Η ελευθερία της έκφρασης είναι το θεμέλιο μιας λειτουργικής δημοκρατίας και το Twitter είναι η ψηφιακή δημόσια πλατεία όπου συζητούνται ζητήματα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας. Θέλω επίσης να κάνω το Twitter καλύτερο από ποτέ βελτιώνοντας το προϊόν με νέες δυνατότητες, κάνοντας αλγόριθμους ανοιχτού κώδικα για να αυξήσω την εμπιστοσύνη, νικώντας τα ανεπιθύμητα μηνύματα και επαληθεύοντας την ταυτότητα όλων των ανθρώπων. Το Twitter έχει τεράστιες δυνατότητες — ανυπομονώ να συνεργαστώ με την εταιρεία και την κοινότητα χρηστών για να το ξεκλειδώσετε.

Παρεμπιπτόντως, το Twitter λέει ότι θα δημοσιεύσει τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2022 στις 28 Απριλίου κάτι που ταν ήδη προγραμματισμένο. Από την άλλη, το κοινωνικό δίκτυο ανακοινώνει ότι δεν θα υπάρξει τηλεφώνημα με τους αναλυτές μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων, αντίθετα από τα συνηθισμένα.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !