Σύμφωνα με τον Mark Gurman , το iOS 16 Beta 2 θα είναι διαθέσιμο την επόμενη εβδομάδα για λήψη. Επομένως, η Apple θα επέλεγε μια καθυστέρηση τριών εβδομάδων μεταξύ της πρώτης έκδοσης και της επόμενης. Έχει συμβεί στο παρελθόν (αλλά έχουν περάσει 17 ημέρες για το iOS 15 αυτή τη φορά πέρυσι). Από την άλλη πλευρά, περιμένετε μια νέα beta κάθε δύο εβδομάδες, ακόμη και μια νέα έκδοση κάθε εβδομάδα από τον Αύγουστο. Η τελική έκδοση θα πρέπει κανονικά να είναι διαθέσιμη τον Σεπτέμβριο.

Στη συνέχεια, ο ρεπόρτερ του Bloomberg, ο οποίος έχει καλές πηγές στην Apple, αναφέρει ότι η πρώτη δημόσια έκδοση beta του iOS 16 θα είναι διαθέσιμη την εβδομάδα της 11ης Ιουλίου. Η Apple έχει ήδη πει ότι αυτή η έκδοση θα φτάσει τον Ιούλιο, χωρίς να δώσει ημερομηνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα είναι διαθέσιμα και άλλα λειτουργικά συστήματα. Αυτά είναι το macOS Ventura στην πλευρά του Mac, το watchOS 9 για το Apple Watch και το tvOS 16 για το Apple TV. Μπορούμε επίσης να αναφέρουμε την ενημέρωση 16 για το HomePod, το οποίο θα δικαιούται επίσης μια δημόσια beta φέτος .