Το iPhone 14s πρόκειται να δει βελτιώσεις στην μπροστινή του κάμερα, τόσο πολύ που θα ήταν ένα αξιοσημείωτο κέρδος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με τον
Ming-Chi Kuo .

Ο αναλυτής αναφέρει ότι η Apple επέλεξε τους συνεργάτες της και θα χρησιμοποιήσει τη Sony (η οποία είναι ήδη προμηθευτής σε υπάρχοντα iPhone) για τους αισθητήρες κάμερας, την Genius και Largan για τα οπτικά, την Alps και Luxshare για τις μονάδες αυτόματης εστίασης, καθώς και την LG Innotek και Cowell για άλλα είδη . Σημειώνουμε εδώ τους προμηθευτές για την αυτόματη εστίαση, που θα ήταν έτσι μια καινοτομία για την μπροστινή κάμερα του iPhone 14.

Μεταξύ άλλων βελτιώσεων, η Apple θα προσφέρει φακό έξι στοιχείων (έναντι πέντε επί του παρόντος) και το διάφραγμα θα είναι f/1,9. Συγκριτικά, είναι f/2.2 στα υπάρχοντα iPhone, και ισχύει από το iPhone 11. Αυτή η αλλαγή θα επιτρέψει τη λήψη περισσότερου φωτός.

Ένα φωτεινό σημείο είναι ότι και οι τέσσερις παραλλαγές του iPhone 14 διαφημίζονται ότι έχουν τις βελτιώσεις για την μπροστινή κάμερα. Από την άλλη, δεν θα είναι το ίδιο σενάριο στο πίσω μέρος. Πράγματι, τα δύο μοντέλα Pro θα δικαιούνται έναν κύριο αισθητήρα 48 megapixel , έναντι 12 megapixel στα υπάρχοντα μοντέλα. Από την πλευρά τους, τα δύο μη Pro μοντέλα ανακοινώνονται ότι θα διατηρήσουν τον αισθητήρα των 12 megapixel.

Λογικά, η Apple θα ανακοινώσει το iPhone 14 της τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.