Πως να τραβήξτε φωτογραφίες στο iPhone σας με ελεύθερα τα χέρια σας

0


Μπορείτε να τραβήξετε μια φωτογραφία στο iPhone σας με ένα μόνο πάτημα, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την
Κάμερα και χωρίς χέρια για πιο εντυπωσιακές εικόνες. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να τραβήξετε πιο λεπτομερείς selfies, να συμπεριλάβετε ολόκληρη την ομάδα σας στο κάδρο ή να λάβετε πιο σταθερά αποτελέσματα στη Νυχτερινή λειτουργία. Η λήψη selfie χρησιμοποιώντας την μπροστινή κάμερα είναι εύκολη, αλλά η πίσω κάμερα σάς δίνει καλύτερα αποτελέσματα. Παρόλο που και οι δύο είναι στα 12 megapixel στα μοντέλα της σειράς iPhone 11, 12 και 13, το πίσω μέρος έχει έναν ταχύτερο ευρυγώνιο φακό που αφήνει περισσότερο φως να μπορεί μπει, όπου βελτιώνει την αυτόματη εστίαση και παγώνει καλύτερα τη δράση. Οι συσκευές της σειράς iPhone 12 Pro και 13 Pro διαθέτουν επίσης σαρωτή lidar που βοηθά περαιτέρω με την αυτόματη εστίαση και τα πορτρέτα της Νυχτερινής λειτουργίας.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ρυθμίσετε την πίσω κάμερα του iPhone σας για λήψη φωτογραφίας χωρίς καν να αγγίζετε τη συσκευή, όπως η Συντομεύσεις την εφαρμογή Φωνητικός έλεγχος ακόμη και εξωτερικά gadget. Μπορείτε επίσης να γυρίσετε την κάμερα και να χρησιμοποιήσετε αυτές τις συμβουλές για τον μπροστινό φακό, εάν σας βοηθά να τραβήξετε καλύτερες selfies.

Μέθοδος Φωνητικός έλεγχος

Για να ρυθμίσετε το iPhone σας για λήψη φωτογραφιών χρησιμοποιώντας τον Φωνητικό έλεγχο , πρέπει να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις –> Προσβασιμότητα –> Φωνητικός έλεγχος και βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένος.

Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε το Siri και να του ζητήσετε να " ενεργοποιήσει τον Φωνητικό έλεγχο ". Αυτό είναι εξαιρετικό γιατί μπορεί να γίνει εντελώς hands-free, για παράδειγμα, εάν είστε ήδη μακριά από το iPhone που ρυθμίζει τη λήψη σας.

Ένα άλλο ωραίο χαρακτηριστικό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι η συντόμευση προσβασιμότητας. Απλώς εκχωρείτε Φωνητικό έλεγχο σε αυτό και κάνετε τριπλό κλικ στο Πλαϊνό ή στο κουμπί Αρχική σελίδα να απενεργοποιήσετε τον Φωνητικό έλεγχο. Για να προσθέσετε τη συντόμευση προσβασιμότητας στο Κέντρο ελέγχου, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις -> Κέντρο ελέγχου και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί συν (+) δίπλα στις Συντομεύσεις προσβασιμότητας.

Ρύθμιση της συντόμευσης προσβασιμότητας (αριστερά) και προσθήκη της στο Κέντρο ελέγχου (δεξιά).

Μόλις ακούει το Voice Control, μπορείτε εύκολα να τραβήξετε μια φωτογραφία χωρίς να αγγίξετε το iPhone σας. Όπως γνωρίζετε, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να τραβήξετε μια φωτογραφία στο iPhone σας με τα χέρια σας. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος είναι να πατήσετε το κουμπί κλείστρου στην οθόνη, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα πλήκτρα της έντασης .

Αντί να το κάνετε χειροκίνητα με κλικ στα κουμπιά Αύξηση ή Μείωση έντασης, μπορείτε να ζητήσετε από τον Φωνητικό έλεγχο να το κάνει με μερικά εύκολα βήματα. Απλώς πείτε "Άνοιγμα κάμερας" για να ανοίξετε την εφαρμογή Κάμερα εάν δεν είναι ήδη ενεργή και, στη συνέχεια, "ανεβάστε την ένταση" ή "χαμηλώστε την ένταση" για να τραβήξετε τη φωτογραφία. (Σημειώστε ότι εάν έχετε εγκαταστήσει πολλές εφαρμογές κάμερας στο iPhone σας, το Voice Control μπορεί να ανοίξει μια παρόμοια με το όνομα, όπως το Camera+ .)

Ο Φωνητικός έλεγχος θα αποθηκεύσει όλες τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στην Φωτογραφίες . Μπορείτε να πείτε "απενεργοποίηση ελέγχου έντασης ήχου" και μετά "πατήστε επιβεβαίωση" για να τερματίσετε τη λειτουργία όταν τελειώσετε. Μπορείτε επίσης να πείτε "Hey Siri, απενεργοποιήστε τον Φωνητικό έλεγχο".

Μια άλλη εξαιρετική εντολή που λειτουργεί είναι η "Εμφάνιση ονομάτων", η οποία θα σας δείξει όλα τα διαφορετικά πράγματα που μπορείτε να πείτε ενώ βρίσκεστε στην εφαρμογή Κάμερα. Δοκιμάστε το «πατήστε φλας» για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το φλας, «πατήστε τον επιλογέα κάμερας» για εναλλαγή μεταξύ της μπροστινής και πίσω κάμερας ή «πατήστε λήψη φωτογραφίας» για να χρησιμοποιήσετε το κλείστρο. Εναλλακτικά, πείτε "εμφάνιση αριθμών" εάν θέλετε να εκφωνείτε αριθμούς αντί για ονόματα κουμπιών.

Αφού καταλάβετε τα βασικά της λήψης φωτογραφιών με τον Φωνητικό έλεγχο, μπορείτε να δοκιμάσετε πιο προηγμένες εντολές. Δοκιμάστε να πείτε "zoom in" και "zoom out" για να πλησιάσετε ή να απομακρυνθείτε περισσότερο από το θέμα. Το "Swipe Up" θα αποκαλύψει τα χειριστήρια της κάμερας. Το "Swipe left" και το "swipe right" θα εναλλάσσονται μεταξύ των λειτουργιών της κάμερας, ώστε να μπορείτε να τραβήξετε μια κανονική φωτογραφία και ένα πορτρέτο χωρίς επανακάδρο.

Εξερευνήστε περισσότερες εντολές στο μενού προσαρμοσμένων στοιχείων ελέγχου ανοίγοντας Ρυθμίσεις –> Προσβασιμότητα –> Φωνητικός έλεγχος –> Προσαρμογή εντολών.

Μέθοδος 2 Siri μέσω συντομεύσεων

Μια άλλη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε είναι η εφαρμογή Συντομεύσεις σε συνδυασμό με το Siri. Ανοίξτε τις Συντομεύσεις και πατήστε στην καρτέλα "Συλλογή". Αναζητήστε το "Say Cheese" και πατήστε το εικονίδιο συν (+) για να το προσθέσετε στη λίστα συντομεύσεών σας. Από εδώ και στο εξής, όποτε λέτε "Hey Siri, πείτε τυρί", το iPhone σας θα βγάζει φωτογραφία με την πίσω κάμερα. Θα πρέπει να το εκτελέσετε μία φορά για να εγκρίνετε τυχόν αιτήματα άδειας που χρειάζεται, όπως αποθήκευση στα άλμπουμ φωτογραφιών σας.

Λάβετε υπόψη ότι η συντόμευση θα χρησιμοποιεί μόνο τον ευρυγώνιο φακό και μόνο στην τυπική λειτουργία φωτογραφίας χωρίς καμία προσαρμογή που κάνετε απευθείας στην εφαρμογή Κάμερα. Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Κάμερα για να καδράρετε τη λήψη σας, αλλά μην ασχολείστε με τον τηλεφακό ή τυχόν χειροκίνητες ρυθμίσεις. Τεχνικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το "Hey Siri, say cheese" ανεξάρτητα από την εφαρμογή που βρίσκεστε και η κάμερα θα τραβήξει τη φωτογραφία.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό κανόνα ετικέτας, μεταβείτε στην ενότητα "Οι συντομεύσεις μου" στην εφαρμογή Συντομεύσεις, πατήστε την έλλειψη (•••) στη συντόμευση και, στη συνέχεια, αλλάξτε το όνομά του στη λέξη ή φράση ενεργοποίησης που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Κλείστε το πρόγραμμα επεξεργασίας για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

Εάν θέλετε να ρυθμίσετε τη συντόμευση μόνοι σας με μη αυτόματο τρόπο, δείτε πώς:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Συντομεύσεις.
  2. Πατήστε το συν (+) επάνω στην κορυφή.
  3. Εισαγάγετε το όνομα της συντόμευσης, όπως "Take a Picture".
  4. Πατήστε "Προσθήκη ενέργειας" ή στη γραμμή αναζήτησης.
  5. Βρείτε και επιλέξτε "Λήψη φωτογραφίας".
  6. Πατήστε το βέλος δίπλα στην "κάμερα" στο πλαίσιο δράσης.
  7. Απενεργοποιήστε την "Εμφάνιση προεπισκόπησης κάμερας".
  8. Πατήστε "Αποθήκευση στο άλμπουμ φωτογραφιών" από τις προτάσεις στο τέλος της ροής εργασίας σας. Εάν δεν το βλέπετε, επαναλάβετε το βήμα 4 και, στη συνέχεια, βρείτε και επιλέξτε τη δράση.
  9. Πατήστε "Πρόσφατα" σε αυτήν την ενέργεια εάν θέλετε να αλλάξετε το άλμπουμ όπου αποθηκεύονται οι εικόνες.
  10. Πατήστε το (X) επάνω για να βγείτε από το πρόγραμμα επεξεργασίας και να αποθηκεύσετε τη συντόμευση.
  11. Πείτε "Hey Siri, τραβήξτε μια φωτογραφία" και θα εκτελέσει τη συντόμευση.

Μέθοδος 3 Άλλες διαθέσιμες επιλογές

Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να κάνετε το iPhone σας να τραβήξει μια φωτογραφία χωρίς να το αγγίξετε απευθείας. Μπορείτε να γίνετε δημιουργικοί και να εξερευνήσετε διαφορετικά gadget που προσφέρουν την επιλογή ή να χρησιμοποιήσετε άλλες ενσωματωμένες λειτουργίες στο iPhone σας.

  • Ο χρονοδιακόπτης λειτουργεί εξαιρετικά εάν έχετε ένα τρίποδο ή εξαιρετικό μέρος για να ρυθμίσετε το iPhone σας. Μπορείτε να το ενεργοποιήσετε από τα χειριστήρια της κάμερας στην εφαρμογή Κάμερα. Εάν δεν βλέπετε τα χειριστήρια της κάμερας, πατήστε το βέλος στο επάνω μέρος ή σύρετε προς τα επάνω στην οθόνη. Επιλέξτε 3 ή 10 δευτερόλεπτα.
  • Το Apple Watch συνοδεύεται από την εφαρμογή Camera Remote , την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να τραβήξετε φωτογραφίες, να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις φωτογραφίας και πολλά άλλα στο συνδεδεμένο iPhone σας.
  • Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε ενσύρματα ακουστικά που διαθέτουν φυσικά κουμπιά έντασης ήχου (τα AirPods δεν λειτουργούν) για να τραβήξετε μια φωτογραφία στο iPhone σας. Δεδομένου ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κουμπιά έντασης ήχου στο iPhone αντί για το κλείστρο, μπορείτε να κάνετε το ίδιο και με τα ακουστικά σας. Μόλις μπείτε στην εφαρμογή Κάμερα, πατήστε το κουμπί αύξησης ή μείωσης της έντασης ήχου στα χειριστήρια των ακουστικών σας για να τραβήξετε μια φωτογραφία.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !