To Apple Pay
βρίσκεται ήδη στο στόχαστρο της Ευρώπης για πιθανές καταχρήσεις κατά του ανταγωνισμού από την Apple , και η κατάσταση είναι επίσης τεταμένη τώρα και στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς ένας συνεταιρισμός πιστωτικών εταιρειών με έδρα στο Des Moines (Αϊόβα), Affinity Credit Union, ξεκίνησε ομαδική αγωγή αγωγή τη Δευτέρα 18 Ιουλίου που στοχεύει άμεσα την ηγεμονική θέση της Apple Pay. Η αγωγή κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με τη μήνυση που κατατέθηκε από την Affinity Credit Union, η Apple "ασκεί την κυριαρχία της στις αγορές συσκευών απαιτώντας από τους καταναλωτές των φορητών συσκευών της να αποκτήσουν και το κινητό της πορτοφόλι — Apple Pay — και εμποδίζει τους ίδιους καταναλωτές να χρησιμοποιούν ανταγωνιστικά κινητά πορτοφόλια  με λύσεις όπως "πατήστε και πληρώστε". »

Η ομαδική αγωγή θεωρεί επίσης ότι « Σε σύγκριση, στις συσκευές Android, που οι καταναλωτές έχουν την επιλογή μεταξύ πολλών ανταγωνιστικών πορτοφολιών η το Google Pay και το Samsung Pay που είναι οι ηγέτες. Η Google, κάτοχος του Android, δεν περιορίζει την πρόσβαση στην τεχνολογία NFC σε συσκευές Android. Είναι διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών πορτοφολιών που ανταγωνίζονται το ψηφιακό πορτοφόλι της Google, το Google Pay. »