Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά του iOS 16 είναι η δυνατότητα
εμφάνισης ποσοστού της μπαταρίας στη γραμμή κατάστασης των iPhone με Face ID . Αλλά είχαμε δει με την beta ότι ορισμένα iPhone δεν μπορούσαν να το εκμεταλλευτούν. Και σήμερα η Apple μας επιβεβαιώνει ότι ορισμένα μοντέλα δεν θα έχουν αυτή τη μικρή αλλά χρήσιμη δυνατότητα.

Στον ιστότοπό της , η Apple αναφέρει ότι το ποσοστό της μπαταρίας στη γραμμή κατάστασης με το iOS 16 δεν είναι διαθέσιμο στα iPhone XR, iPhone 11, iPhone 12 mini και iPhone 13 mini. Φυσικά, τίθεται ένα ερώτημα: γιατί; Είναι καλή ερώτηση, αλλά η Apple δεν μας δίνει την απάντηση...

Εάν έχετε iPhone με Face ID που υποστηρίζεται με αυτή τη λειτουργία, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Μπαταρία και ενεργοποιήστε το "Ποσοστό μπαταρίας". Αυτό είναι φυσικά προαιρετικό.

Υπενθυμίζουμε ότι ήταν ήδη δυνατό να γνωρίζετε το ποσοστό της μπαταρίας σε iPhone με Face ID, αλλά κάθε φορά έπρεπε να ανοίγετε το κέντρο ελέγχου για να λαμβάνετε τις πληροφορίες. Αυτό δεν είναι πλέον απαραίτητο, επομένως μπορείτε να έχετε πάντα τις πληροφορίες.

Η νέα οθόνη περιλαμβάνει το ποσοστό της μπαταρίας μέσα στο εικονίδιο και όχι στα αριστερά του. Το λευκό εικονίδιο μπαταρίας παραμένει πλήρως γεμάτο έως ότου η μπαταρία φτάσει το 20% ή λιγότερο, οπότε το ένα πέμπτο του εικονιδίου γίνεται κόκκινο και το υπόλοιπο εικονίδιο γίνεται ημιδιαφανές. Και φυσικά αν έχετε jailbreak μπορείτε να κάνετε τα πάντα σε οποιαδήποτε συσκευή ακόμη και να αλλάξετε τα χρώματα του ποσοστού της μπαταρίας.