Σχεδόν 5,3 δισεκατομμύρια κινητά τηλέφωνα θα μετατραπούν φέτος σε ηλεκτρονικά απόβλητα

0


Με 16 δισεκατομμύρια κινητά τηλέφωνα σε χρήση παγκοσμίως, είναι σχεδόν παντού και λειτουργούν στον βιομηχανοποιημένο κόσμο. Σχεδόν το ένα τρίτο από αυτά αναμένεται να παροπλιστεί φέτος, με ορισμένους στη βιομηχανία ανακύκλωσης να εκφράζουν ανησυχίες.

Το 2022, οι ειδικοί προβλέπουν ότι 5,3 δισεκατομμύρια κινητά τηλέφωνα θα πάψουν να λειτουργούν. Τα πεταμένα τηλέφωνα θα μπορούσαν να φτάσουν το 1/8 της διαδρομής προς τη Σελήνη, εάν στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο (υποθέτοντας ότι κάθε συσκευή έχει πάχος περίπου 9 mm). Θα ήταν 120 φορές ψηλότερο από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα που έχουν αποσυρθεί θα τελειώσουν μέσα σε συρτάρια ή ντουλάπες παρά το γεγονός ότι περιέχουν πολύτιμα υλικά όπως χρυσό, ασήμι, χαλκό και παλλάδιο. Όσα δεν αποθησαυρίζονται πιθανότατα θα καταλήξουν σε κάδους απορριμμάτων, χωματερές ή αποτεφρωτήρες.

Παραδόξως, τα κινητά τηλέφωνα είναι το τέταρτο πιο συχνά συσσωρευμένο κομμάτι μικρού ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ΗΗΕ) από τους καταναλωτές.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !