Η Apple προσφέρει τώρα το iOS 16.1 beta 5 (build 20B5072b) για λήψη στο iPhone. Αφορά προς το παρόν μόνο τους προγραμματιστές και φτάνει
μια εβδομάδα μετά την προηγούμενη έκδοση . Η έκδοση για τους δημόσιους δοκιμαστές θα πρέπει να φτάσει απόψε ή αύριο. Σημειώστε ότι υπάρχει και η έκτη beta του iPadOS 16.1.

Η προηγούμενη beta δεν έφερε πολλά σε σύγκριση με την έκδοση που έφτασε μια εβδομάδα νωρίτερα. Το μόνο "αισθητό" στοιχείο ήταν ένα πιο έντονο γκρι περίγραμμα γύρω από το Dynamic Island του iPhone 14 Pro ανάλογα με την κατάσταση. Εάν χρησιμοποιείτε σκοτεινή ταπετσαρία ή έχετε ενεργοποιημένη τη σκοτεινή λειτουργία στο iOS, θα εμφανιστεί ένα γκρι περίγραμμα γύρω από το εξωτερικό του Dynamic Island όταν η οθόνη είναι χαμηλωμένη ή όταν το Dynamic Island βρίσκεται σε εξέλιξη. Το περίγραμμα δεν εμφανίζεται σε ανοιχτόχρωμες ταπετσαρίες όπου το περίγραμμα του Dynamic Island είναι ήδη ορατό και εξαφανίζεται όταν το iPhone είναι ξεκλείδωτο ή όταν το Dynamic Island δεν χρησιμοποιείται.

Εάν η συσκευή σας έχει ρυθμιστεί να λαμβάνει beta για προγραμματιστές, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού για λήψη του iOS 16.1 Beta 5. Υπενθυμίζουμε ότι η τελική έκδοση θα πρέπει να φτάσει στο τέλος του μήνα .

Σημειώστε ότι η Apple προσφέρει επίσης beta 5 (build 20K5068a) του tvOS 16.1 για Apple TV. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τις αλλαγές.