Αυτή η πτώση εξηγείται ειδικότερα από το iPhone 14 και το iPhone 14 Plus που δεν είναι πολύ επιτυχημένα , τουλάχιστον όχι τόσο όσο ήλπιζε η Apple. Πρέπει να πούμε ότι το iPhone 14 μοιάζει πολύ με τον προκάτοχό του και το κοινό δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται πολύ για αυτό, ειδικά από τη στιγμή που σημειώθηκε αύξηση της τιμής στην Ευρώπη .

Ένα άλλο στοιχείο που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι η κατάσταση με τον Covid-19 στην Κίνα. Πριν από λίγες ώρες, η Apple δήλωσε δημόσια ότι τα αποθέματα των iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max θα περιοριστούν στο τέλος του έτους λόγω των περιορισμών στην Κίνα που επηρεάζουν την Foxconn στην πόλη Zhengzhou.

Ενώ υπάρχει μεγάλη ζήτηση και για τα δύο iPhone 14 Pro, το προσωρινό κλείσιμο του μεγαλύτερου εργοστασίου της Foxconn είναι βέβαιο ότι θα επηρεάσει την παραγωγή. «Δίνουμε προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στην εφοδιαστική μας αλυσίδα», ανέφερε η Apple στη δήλωσή της. «Συνεργαζόμαστε στενά με τον προμηθευτή μας για να επιστρέψουμε στα κανονικά επίπεδα παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα την υγεία και την ασφάλεια κάθε εργαζόμενου». Προς το παρόν, δεν είναι σαφές πόσο καιρό αυτό το κλείδωμα θα επηρεάσει την παραγωγή των μοντέλων Pro.